-
Witam z Gliwic!
Hej!
Zacznę od tego, że już przebywam na tym forum od kilku miesięcy, ale nie miałem nic sensownego do pokazania (poza wspominką o Punto II 1.9JTD i pytaniam dotyczącymi zakupu) ;) Tak więc tym razem chciałbym pozdrowić wszystkich Alfistów, gdyż sam się nim stałem niedawno, a dokładnie miesiąc temu. Zwlekałem nieco z tym wpisem raz to z braku czasu a dwa po prostu chciałem się przekonać czy zakupiona przeze mnie Bella nie okaże się "bublem" ;)
Kupiłem Alfę Romeo 147 z 2003r. z silnikiem 1.9 JTD 8v (wersja prawdopodobnie Distinctive - tak twierdzą dokumenty, co ciekawe ma fotele z TI z czerwoną nicią, bardzo wygodne - z tyłu na środku dodatkowo półka na napoje) - ale szerzej o aucie w innym poście. Bardzo bałem się samego kupna i wciąż jeszcze mam to uczucie kierowane obawami nawet po tym jak przejechałem nią bez większych problemów ponad 2000 km ;) Ma ona wciąż trochę rzeczy do zrobienia, które nie dają mi tej pewności i spokojnego snu - mechanicy twierdzą bym się nie bał, ale jestem osobą, która lubi mieć wszystko na tip-top - gorzej z portfelem czasem jest tylko :)
Na pewno wrzucę moją Bellę do działu "Nasze Belle" z opisem, jakąs fotą i ewentualnymi pytaniami i wątpliwościami bo ich mam trochę :)
A tymczasem - podoba mi się tu, skarbnica wiedzy i masa ciekawych informacji z których korzystam gdy mam czas poczytać forum.
Są tu alfiści z Gliwic? Szukam ludzi z którymi mógłbym porównać wiedzę, swoje obawy i rozwiać wszelkie wątpliwości - zależy mi na tym by się nieco o autku nauczyć, gdyż nie jestem mechanikiem a moja wiedza o autach jest praktycznie zerowa ;)
Pozdrawiam,
Przemas