Witam, chciałbym poznać opinie kolegów na temat lania do Alfy - ON na wypasie. A pytam dla tego czy sie nie przestawić na tzw. on-na wypasie. Opinia powszechna jest taka, że niby mniej pali i lepsza moc itp. Co WY na to. Z góry dzięki za info.
Printable View
Witam, chciałbym poznać opinie kolegów na temat lania do Alfy - ON na wypasie. A pytam dla tego czy sie nie przestawić na tzw. on-na wypasie. Opinia powszechna jest taka, że niby mniej pali i lepsza moc itp. Co WY na to. Z góry dzięki za info.
Ja tankuję z reguły ON "na wypasie", choćby z tej prostej przyczyny, że tankuję na Orlenie, a tam wybór to Verwa lub bio- osobiście nawet nie dopuszczam myśli, żeby wlać do mojej Belli bio. Odczucia- ja tankuję tylko na sprawdzonych stacjach i w sumie nie mogę nic powiedzieć na plus, czy minus, jedynie kiedyś próbowałem taki test zrobić na BP, ale po kilku tankowaniach nie stwierdziłem różnicy. Różnicę to na pewno czuć jak się pojeździ i kilka razy zatankuje za naszą zachodnią granicą- oni naprawdę mają dobre paliwo.
U mnie w miescie to strach lac gdziekowliek poza shellem - tylko v-powier, gdy brakuje dostawy zza wschodu z luk oila :mrgreen: Biorac z Orlenu (niestety musialam) smrod jak ze smazalni frytek, a wydech jak z krematorium - masakra jakie zamlulone auto. Poza tym widac byl roznice w spalaniu - o + 0,2 litra na sete na trasie. Pozdro
głównie na wypasie, v-power lub bp ultimate, chyba ze za granicą(niemcy, austria itd) to zwykla jest tam tak dobra jak u nas ta na wypasie
Ja leje na BP ON Ultimate , sluzbowy tez zalewam na BP w firmie mam karte ROUTEX dziala na BP i na STATOIL i wyczowam roznice na korzysc BP.Takze przekonalem sie do stacji BP przez prace.Na Statoilu zatankowalem kiedys to mi dlawilo samochod.Tankuje tam tylko kiedy jestem zmuszony.
Ja leje V-Powera i nie wiem czy jest jakas roznica bo nie tankowałem na innej:( Ale jakos tak profilaktycznie wole lepsze pailiwko. A 15zł na baku nie robi różnicy a jak by sie cos stało z silnikiem to nie zżucał bym tego na paliwo.
pasjonujesz w ropce od ruskich? Zarówno Lukoil jak i shell też przywozi ropę od ruskich, na luk oliza zawsze taniej jest ale ja sam nie polecam, lałem kiedyś do benzyniaka vpower i syf jak od ruskich. Od jakiegoś czasu tylko na orlenie w końcu rodzimy wyrób, a nikt nie powiedział, że ropke mają złą.Cytat:
Napisał RUDA
Uwazam ze Orlen ma syf i to dosc drogi (u mnie najdrozszy w miescie) nawetr gdyby orlen za darmo dawal to bym nie tankowala :twisted:Cytat:
Napisał Lucky
Maz leje do nowego Merca ruskiego diesla i lata jak szatan, a ze kupuje sobie na zapas to i przy okazji mnie - nie dam sie zrobic na inne paliwo.