-
2 załącznik(i)
przepływka jtd
Witam,
skorzystałem z posiadania kabla zrobiłem logi w moim jtd. Bardzo zaniepokoiła mnie przepływka. Wartości mierzone znacznie odbiegają od oczekiwanych. Dodam ze odłączenie nic nie pomogło wykresy na fesie praktycznie takie same.
Załącznik 114749Załącznik 114750
Jak myślicie przepływka uwalona do reszty. Mogą byc jakies inne powody. Dziwi mnie brak poprawy na odpiętej przepływce??
A dodam ze żadnego błedu przepływki nie było.
oraz mam błąd P0404 - Sterowanie zaworu EGR , ale to moze być spowodowane zaślepką, chyba ??
POMOCY
-
Błąd P0404 - to przez zaślepiony zawór EGR. Z przepławką podobnie - podobno powinny być większe parametry, ale za to gdy ją odepnę, to jest jeszcze gorzej. Moja stara przepławka też nie wywalała błędu a była rozwalona. Weź pożycz od kogoś i tyle - tak najłatwiej sprawdzić. Jest temat - gdzie możesz sprawdzić od czego jeszcze pasują (min od 147, 156).
-
Wczoraj zdążyłem przewertować cały internet, wiec ten temat tez znalazłem. Z Ruzweltem już dagadałem podmianke :D, Zobaczymy, mam nadzieje ze okazę sie ze to przepływka, wymienię i po sprawie. Przy okazji pewnie wleci nowy filtr. Wszystkie numery przepływek już mam, ale i tak bede kupował ori boscha, tylko cenę muszę dobra znaleźć.
-