Czy w waszych alfach też występuje rdza na progu w miejscu zgrzewu pod tylnymi drzwiami???? Rdza pojawia się bo odpada mi tam lakier. Mam to dawać do lakiernika czy się przyzwyczaić. A zauważyłem już to w kilku egzemplarzach.
Printable View
Czy w waszych alfach też występuje rdza na progu w miejscu zgrzewu pod tylnymi drzwiami???? Rdza pojawia się bo odpada mi tam lakier. Mam to dawać do lakiernika czy się przyzwyczaić. A zauważyłem już to w kilku egzemplarzach.
Znam ten ból , walczyłem z tym różnymi sposobami . Lakierowali mi to parę razy , kładli odpowiednie podkłady i prędzej czy później farba tam odpadała .
Załatwiłem to dopiero montująć oryginalne listwy progowe .
czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :wink:Cytat:
Cytat:
Napisał taif
wydaje się że w tym miejscu pracuje nadwozie i ocierają się blachy
Ja kazałem zabezpieczyc to miejsce antykorozją (na tyle zeby nie bylo widac) i tez zalozylem listwy... Co prawda rdzy jeszcze nie bylo tylko odkruszyl sie lakier ale kwestia czasu jak powiedzial moj lakiernik ze rudy by tam wylazl.
Najlepiej wyczyścić, położyć podkład antykorozyjny,tak jak pisze Tom993, i zapuścić progi w środku jakimś odrdzewiaczem :) A później wiadomo - nakładki i na jakiś czas spokój. Sam męczyłem się z tym tematem niecały rok temu i mimo, że póki co wszystko wygląda cacy, to podejrzewam, że za jakiś czas proces trzeba będzie powtórzyć. Łączenie progu z tylnym błotnikiem pracuje w czasie jazdy, więc nie ma co liczyć na cuda.