-
[147] Alfa skrzypi
Kupilem te alfe w wakacje i wszystko chulalo jak talala a teraz podczas mrozow jak jade to caly samochod mi skrzypi... przednie tylne zawieszenie deska i jeszcze slysze rope w baku jak sie przelewa na wybojach.. Co jest? Kazda tak ma czy tylko moja? Najbarciej czyc na dohamowaniu jak na koncu hamowania docisne pedal na max to jeden wielki zgrzyt heh... dziwne....
-
Zbytnio się tym nie przejmuj mam prawie to samo hehe... no ale do tylnego zawieszenia i baku jeszcze nie doszedłem hehe...
Co do tapicerki to sporadycznie zwłaszcza z rana przy tym zimnie, przednie zawieszenie też ale to tylko przez 15 minut i później wraca do normy... :)
pozdro
-
mam ten sam skrzypiacy problem, nie zawsze ale raz skrzypi jak są mrozy a raz nie, jak jest ciepło to skrzypi a raz nie :/ i to przód i tył a deska trzeszczy tylko przy pierwszym odpaleniu :/ masakra, ojciec juz mi mówi żeby to zrobić, sprzedać i szukac czegos innego a ja juz mm dosyc tych zmian samochodów :/
-
I tylko dla tego że coś Ci co jakiś czas zacznie skrzypieć chcesz go zmienić....
Takiej bestii z tego powodu nie zamienię za nic hehe...
pozdro
-
Auto robione na poludniowe temperatury, Krakow to nie cieple poludnie Europy : :lol: :lol: :lol:
Mozesz sie pobawic w uszelnianie plastikow , tasma filcowa + jakis silikon, gumki,
mi pomoglo i jakos dziwnei teraz nie ma tego szalenstwa w czasie jazdy ze stuka puka i myslisz ze zaraz cos odpadnie :lol: :lol: :lol:
-
-
Silicon w sprayu troszkę pomaga :wink:
Niestety po przejechaniu kilku tysięcy km po naszych drogach nie ma szans żeby było inaczej :(
W 2 Alfie w domu (147 JTD) ktora mamy od nowości dobrze było przez jakieś 15-17tys potem niestety już nie, objawy takie same...
-
Jak deska skrzypi glioceryna W AREOZOLU )( _NIE WD_) i prysnij pomiędzy szybę a deskę poprzez rureczkę .
-
Plastiki już mam z głowy hehe dzieki za rady;DDD
teraz tylko mi pozostało przednie zawieszenie a raczej prawa strona z rana przy jeździe przez pierwsze kilka kilometrów piszczy później ustaje. Cały dzień cisza i spokój Na nastepny dzien zabawa zaczyna się od nowa... ;// co to może być...
-
Potraktuj to też glicerynką ona nie niszczy elementów gumowych a może pomoże