-
skrzypienie
Witam serdecznie w nowym roku wszystkich alfistow.Mam pytanko,podczas najezdzania na poprzeczne nierownosci alfa 166 2,4jtd z 1999r.np.na progi zwalniajace slychac z przodu po lewej stronie okropne skrzypienie.Podczas jazdy po rownym terenie nie ma tego odglosu.Moze ktos z was mial taki przypadek i cos doradzi.Bardzo dziekuje.
-
normalna rzecz przy niskich temp. proponuje podniejsc alfe na podnosniku i popsikac wszystki gomowe wlementy zawiedszenie jakims spamare ktory nie niszczy gumy. nap. smar silikonowy w spraju lub spamr do lancuchow motocyklowych w sparaju. u mnie po kilku takich zabiegach wszytko ucichlo i teraz tylko przy wiekszym mrozie costam slysze.
-
albo sprawdzić zawieszenie, czy nie ma luzów tu i ówdzie na gumach, i/lub wymienić gumy
-
Normalna sprawa w Alfach :) ja już się przestałem przejmować, choć rzeczywiście wkurzające to to. Może Cię nie pocieszę, ale zacznie Ci się to nasilać z czasem :P
-
Dokładnie tak jak mówi kolega slider2002. Miałem tak samo. Podniosłem auto, spsikałem silikonem w spray'u górny wahacz i po problemie. Zawieszenie wcześniej było sprawdzane na stacji i nic nie wyszło. A po psikaniu jak ręką odjął.