jaki kupic olej?? polsyntetyk. alfa 156 1.9 jtd. przejechane 180tys. ??????????????????????????????????????????????
Printable View
jaki kupic olej?? polsyntetyk. alfa 156 1.9 jtd. przejechane 180tys. ??????????????????????????????????????????????
na forum dobra opienie ma Motul i Valvoline ja osobiscie jezdze na mobis super s i tez nie mam zamiaru zmieniac go na inny. przez prawie 15 tys km ani grama nie ubylo. zasada jest taka ze wane zeby olej byl pewny i markowy oraz to zeby byl wymieniany co 10tys km. marka sama w sobie nie ma takiego znaczenia. moja alfa w belgii jezdzila na elfie.
slider2002 sam piszesz żę
a z drugiej strony:Cytat:
Napisał slider2002
Jak miałes okazję przetestować zużycie na dystansie 15tys km - jak wymiana co 10tys km :DDDCytat:
Napisał slider2002
no a te oleje mobil, castrol?? badziew czy nie badziew
Motul 6100
hehe mialem przeczucie ze ktos to wyhaczy. kupilem i wymienilem. po 10tys na bagnecie bylobez zmian. wymieilem znow i przejechalem kolejne 5tys i nadal na bagnecie bez zmian. czyli sumujac przejechalem 15 tys i oleju nie konsumuje. pozdroCytat:
Napisał Maciek-156
JTD nie bierze oleju między wymianami - jak już zacznie brać to sygnał do zrobienia turbiny. A ten Motul 6100 ma priorytet zastosowania w benzyniaku API SL/CF - jak do JTD to tylko dedykowany do diesla czyli samo CF