-
Niknący głos radia w 156
Cześć,
(poniżej pisząc radio się wyłącza, mam na myśli, że ginie głos, ale radio nadal się świeci, zmienia się RDS, płyta kręci się dalej, przeskakują piosenki)
w swoim 156 z 2002r (1.9JTD) mam problem z wyłączającym się samoistnie radiem.
Na początku (jakieś pół roku temu) radio zaczęło się wyłączać. Nie było zasady kiedy. Czasami włączało się razem z samochodem, czasami kilka minut później. Nie musiało też samochodem zatrząść aby się włączyło (żadne dziury nie pomagały:)) Włączało się samo nawet jak samochód stał.
Myślałem, że to wina radia ale kupiłem inne i takie samo zachowanie. Radio fabryczne.
Teraz już w ogóle nic już nie słychać.
Dociskałem wszystkie kable (do których udało mi się sięgnąć ręką), ale nic to nie pomogło. Głośniki też same w sobie są ok, gdyż zanik głosu jest natychmiastowy we wszystkich 5 głośnikach. Mam zestaw BOSE z tubą w bagażniku.
Czy moglibyście mi polecić kogoś (najlepiej w Poznaniu, a jeszcze lepiej gdzieś na Grunwaldzie, Grunwaldzka), kto mógłby się tym zająć. Sam nie chcę tego robić bo nie znam się na tym.
Z góry dzięki za pomoc.
-
A gdziekolwiek w Poznaniu, polecicie jakiś dobry serwis car audio, gdzie poradzą sobie z 156?