-
Tuning GT JTD - FMIC
Witam, przeczytałem sporo na temat tuningu JTD, ale nie wszystko jest dla mnie tak jasne, jak byc powinno. Będę celował w okolice 180-190km, z tego co wyczytałem przy takich wartościach org turbina daje radę, inne podzespoły tez powinny podołać. I Tu moje pytanie, czy jeżeli celuję w niezbyt drastyczny wzrost mocy, warto zainwestować w FMIC, oraz jakie są tego koszty. Kata jestem w stanie usunąć sam, i tu moje następne pytanie czy warto? Koszt chiptuningu w Rzeszowie w firmie carconnect z hamownia to 600zł, tylko że ta cała ich hamownia to jakies urządzonko zakładane na felgę :/ spotkał sie ktoś z czymś takim? Jeżeli nie ten warsztat, to gdzie w Rzeszowie lub okolicach warto sie udać.
-
mysle ze bocian ci to najlepiej wyjasni lub napisz do niego,iii ja sporo czytałem i jak bede gt podkrecał to kawałek drogi mam ale do Cinka pojade:)
-
fmic - 340 zł ( fmic.pl - dwustronny 550/180/65 - mieści się pod zderzak w GT )
dolot - guma tańsza , stal drożej
na org ic z tego co wiem to cinek robił ok 170+ itp
na więcej pozwala właśnie front ic bo seria to maleństwo niestety i przy 190 raczej nie da rady
reszta kosztów to możliwośći samodzielnej rovboty zainteresowanego itp
nie da się ocenić tak na już i na 100%
p.s.
7 tura u cinka na wiosnę będzie - coś koło lutego ruszam z zapisami :-)
-
Czekamy na kolejną turę, oj czekamy :-D
-
za kilka tyg, będzie temacik
-
oj chyba za daleko mam do was. Jaki koszt virusa u cinka? FMIC ogarne pewnie sam, kumpel spawa tig'iem więc damy radę. Odnośnie kata, warto wywalić? Jaką średnicę rur kupić, jaka grubość ścianek?