Pytanie o Car Audio - optymalne dobranie zestawu.
Witam, jak w temacie, auto to Alfa 159 Ti 2.4 SW.
Póki co fabryczne radio + fabryczne głośniki, auto jest niestety bez Blue&Me, więc nie ma też USB.
No i zaczynam kompletować Car Audio.
Zakupiłem już jednostkę centralną : Pioneer AVICF940BT
W sumie to radio ma wszystko co potrzebuję : w miarę ogarniętą nawigację, usb, slot na sd, mp3, divx, dvd, możliwość podłączenia kamery cofania.
I teraz potrzebuję reszty zestawu i myślę o :
przód - Rainbow SAC 265
suby - 2 x RE SE10D4
wzmacniacz suby - DLS A6
wzmacniacz przód - Genesis Dual Mono
kondensator
Co dobrać na tył ? Mam jeszcze 2 zestawy ze starego auta do dyspozycji. Hertz ESK165 i uDimension ELComp 6 - który będzie lepszy ?
Jestem laikiem, nie znam się na technicznych rzeczach. Moje typy co do sprzętu to w wiekszości poszukiwanie różnych for i patrzenie na to co jest polecane jako dobre. Instalację i tak zlecę profesjonaliście, bo to za drogi sprzęt i auto bym coś samemu grzebał i popsuł.
Muzyka jaka mnie interesuje to trance / house / hip hop (wykonawcy np. Paul Van Dyk, ATB, Deadmau5 itp)
Chcę żeby to grało dynamicznie, dobrze jakościowo, bez opóźnień, bass może być dobry, ale nie tak by trzęsło budą.
Jeszcze jedno pytanie, po wyciągnięciu starego radia fabrycznego do pioneera muszę dokupić tylko plastikową ramkę okalającą czy metalowy stelaż do środka też?
Co potrzebne jest mi do tego by sterowanie z kierownicy działało (nast / poprzedni track / podgłaszanie / ściszanie / wyciszanie / zmiany płyt w zmieniarce następna i poprzednia / odbieranie tel (które teraz nie działalo bo nie mam blue & me)
Czekam na wasze odpowiedzi.