-
Jaka temperatura
Witam panowie/panie powiedzcie mi jaką macie temperature waszych alf (szczególnie dla precyzji alfa 156 2.0ts) w trasie. Ja mam tak że w trasie czy to zima czy lato to w trasie wskaznik nawet 50 stopni nie pokazuje dopiero w miescie podchodzi do 50 max 90 w korkach... Mam cos walniete czy kazdy tak ma?? Odpiszcie :) Pozdrawiam
-
Nie dogrzewa się, winny termostat.
-
Przejedż się z lapkiem wpiętym w diagnostykę i będziesz miał rzeczywistą temperaturę.
-
Mozecie pisac jakie macie wy temp w trasie :)
-
kolego kazdy silnik niezaleznie czy to matiz 0.8l czy 6.0 forda to prawidłowa temperatura to okolo 90 stopni, i nie ma prawa wachac sie + 10 stopni w gore i doł, masz rozwalony termostat, zepsul sie i jest caly czas OTWARTY czyli- silnik chlodzony jest na duzym obiegu z chlodnica, gdy jestes w trasie jezdziesz +50km/h i uderzajace powietrze w chlodnice studzi silnik do 50 i mniej jesli jedziesz bardzo szybko, a w miastach i korkach masz 90 poniewaz analogicznie stoisz, powietrze nie dmucha i silnik grzeje sie do prawidlowych 90 stopni, proste ? Termostat okolo 100 zł, wymienisz sam, klucz 13nastka i kilka opasek do wezy
-
Termostat i kropka. nie ma się co oszukiwać tylko od razu iść do sklepu, typowo włoska przypadłość
-
dokładnie, nie ma sensu ciagnać tematu, tymbardziej że był 2379843643453457675^3 razy