Jaka instalacja do wykarmienia Thesis 2.0 soft turbo będzie optymalna?
5 garów, 4 zawory na cylinder, mała dmuchawka, ~1750kg na pusto, 185CV.
Powoli przymierzam się do tego motoru i muszę wszystko sobie policzyć.
Printable View
Jaka instalacja do wykarmienia Thesis 2.0 soft turbo będzie optymalna?
5 garów, 4 zawory na cylinder, mała dmuchawka, ~1750kg na pusto, 185CV.
Powoli przymierzam się do tego motoru i muszę wszystko sobie policzyć.
Sterownik LPGTech 326, reduktor KME Gold albo AC R01 czerwony - podstawa to dobrze zapiąć się w obieg cieczy żeby ciepełka na reduktor nie brakowało, wtryski Hana H2000 może stykowo pójdzie na zielonych ale raczej niebieskie, wielozawór butli Tomasetto EXTRA i FARO 13mm na zasilaniu z butli i będzie latać idealnie.
Tak po cichu liczyłem na to, że napiszesz kilka słów ;-)
Dobrze zapiąć się w obieg cieczy, czyli?
Rozwiń proszę.
To nie ma co po cichu liczyć tylko zaczepiać na PRIV :)
Popatrz jak tam jest zrealizowane chłodzenie oliwy, jeśli jest wymiennik ciecz/olej pod filtrem oleju to wpinaj się tam szeregowo z reduktorem w jego obwód cieczowy, to najwydajniejszy termicznie układ w silnikach turbo, dopięte tam przeważnie jest jeszcze chłodzenie cieczą turbiny.
Dobra, dzięki!
Ja w takim aucie nie szedł bym już na ustępstwa z wtryskami typu Hana czy Baraccudy , tylko wyjął bym zaskórniaki i kupił Keihiny
Niestety, sam kupiłem Keihiny z czego 2 są na śmietnik, wyszło przy regeneracji że mają jakiś dziwny przepływ no ale cóż, dokupiłem dwa i trzeba jeździć aż coś padnie.
Grzesiekk , czyli móisz że Hana jest mniej awaryjna , z własnej autopsji nie wiem jak to jest , ale dużo siedzę na LPG-forum i gadam z tamtejszymi monterami polecanymi i jeszcze nigdy nie spotkałem się z twierdzeniem że hana jest lepsza niż Keihin
A czy ja napisałem że Hana jest lepsza gdzieś? Chodzi o trochę coś innego, zobacz cenę zakupu Keihina a np. Barracudy ALEX'a, niestety nowe Keihiny to nie to co kiedyś i powie Ci to każdy z branży LPG kto je od lat miał okazję używać, do tego trafia się gaz z takimi syfami że rozpuszcza elementy gumowe zderzaka tłoczka i jego uszczelnienia - tego nie obejmuje gwarancja żadnego producenta - trafisz taki syf wtryski śmietnik.
W swoich i rodziny autach które zmieniłem z kuchenki gazowe, mam wszędzie praktycznie tylko Barracudy, wolę je zdecydowanie od H2000, są szybsze, precyzyjniejsze - o ile kiedyś H2000 jak było z wtyczką NIPPON/DENSO było OK [takie mam od paru lat na 3.2 V6] to już te obecne z wtyczką SUPERSELA typu "VALTEK" są dużo gorsze zwłaszcza wersja H2000 AA czyli tzw "niebieska". Jako że mam w domu R6 i V8 BMW to mam podgląd w korekty indywidualne sterownika PB na każdy wtryskiwacz w czasie pracy i na BARRACUDAch mam korekty rzędu 1-1,6% pomiędzy cylindrami gdzie już nawet na PB są zdecydowanie wyższe, druga sprawa po 40tys km zero zmian tego parametru i wydajności wtryskiwaczy.