Na wiosnę zamierzam kupić zawieszenie gwintowane do swojej alfy. Chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy zawieszenie polecacie, jakie macie doświadczenia:)
Printable View
Na wiosnę zamierzam kupić zawieszenie gwintowane do swojej alfy. Chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy zawieszenie polecacie, jakie macie doświadczenia:)
Ja mam FK Automotive Silverline. W Polsce raczej niedostępne. Jeśli chodzi o doświadczenie to ja mam model bez regulacji twardości i ... jest twardo, ale wiedziałem na co się piszę. Auto dużo sztywniejsze, na autostradach i dobrych, równych drogach bajka. Po gorszych... powinni mnie z góry zakwalifikować do slalom giganta w Soczi :)
Szczerze mówiąc, jeżeli nie masz zamiaru kombinować z wysokością (no i nie masz zamiaru rzucić auta -80mm) to lepiej kupić dobre amorki+sprężyny obniżające. Myślę, że jakość tłumienia będzie lepsza. Cena pewnie też.
Niestety dobry gwint z regulacją twardości to jakieś 3 wory srebrników.
Niski gwint + twarde zestrojenie w tym aucie nie ma sensu na dodatek duże laczki bo wahacze sypia się jak szalone, najlepsze rozwiazanie to dobra sprezyna ( np eibach) i dobry amorek ( koni albo bilstein ) i miodzio, takie jest moje zdanie
Tylko czekać, aż wypowiedzą się Ci co jeżdżą na gwincie :P ale tanim i fajnym rozwiązaniem są eibachy i nawet seryjne amorki albo b6 czy b8
no bo sprawa wygląda tak, że mam u siebie sprężyny niby -35, ale jakieś dziadowskie, a chce na wiosnę kupić felgi 18" i prosi się o dobre zawieszenie. obecnie są 16" i wygląda to tak jak na zdjęciu, proszę o opinie
wygląda tragicznie, może tylko na zdj ale kółko wydaje się 15' xd
tak, zdjęcie było na fejsie z racji lamp:) sprężyny mam firmy jamex, jeśli chodzi o jazdę to nie są złe, ale obniżenie przodu pozostawia wiele do życzenia, dlatego chce to wymienić na coś porządnego. Ty masz u siebie eibachy?
Przód trochę zasłania leżak :P jeśli to do mnie pyt to ja mam eibachy pro kit.
przeglądałem Twój temat właśnie i to obniżenie wygląda ładnie, a że mamy te same silniki, to chyba sobie zgapię zestaw od Ciebie :D