-
Wtyczka tempomatu
Witam chciałbym sobie zamontować manetkę tempomatu w Alfie 147, przedtem jednak chciałbym sprawdzić czy mam tą białą wtyczkę czy aby sprawdzić czy ją mam muszę odkręcać całą kierownicę i potem osłony kolumny czy może jest łatwiejszy sposób na sprawdzenie obecności tej wtyczki ?, do tego chciałbym się dowiedzieć czy kolumna kierownicza oraz manetka tempomatu z wersji przed FL pasuje do wersji po FL (ja mam po FL). Pozdrawiam ;)
-
Dolna osłonę kierownicy zdejmuje się bez zdejmowania kierownicy. Wystarczy odkrecic trzy wkrety imbusikiem 3 i wyjąć kluczyk ze stacyjki. I juz możesz osłonę "wyrwać".
-
A czy manetka i kolumna z wersji przed FL pasują do wersji po FL ?, oraz czy cena 150 zł za całą kolumnę + przełącznik zespolony, jest dobra czy może za wysoka ?.
- - - Updated - - -
Pomoże ktoś ?.
-
Dobra cena za tempomat to 50zł.
150zł za cały pająk to też dobra cena, pod warunkiem że znajdziesz kupca za 100 na same manetki :)
Przedlift, polift bez różnicy. To są te same części.
-
Czyli mam rozumieć że aby dodać manetkę tempomatu przy ew. istnieniu owej białej wtyczki potrzebuję tylko samą manetkę tempomatu oraz dół kolumny kierowniczej z wersji z tempomatem. Czyli ogólnie nie potrzebuję ściągać kierownicy i przekładać całego przełącznika zespolonego - dobrze myślę czy jestem w błędzie ?.
-
Dobrze myślisz :)
Wystukane luźnym wahaczem
-
dobrze myśłisz, ale zeby dobrze przykręcić manetkę do przełącznika zespolonego to wypadało by go zdemontować. Manetka przykręcana jest na dwa wkręty, z tego co pamiętam bez zdjęcia przełącznika zespolonego dostęp do jednego z wkrętów jest utrudniony/nie możliwy :D
-
A nie czasami na jeden wkręt ?.
-
Ja go nie przykręcałem a też siedzi sztywno.
-
2 załącznik(i)
A powiedzcie mi bo mam tą wtyczkę u siebie w belli, gdzie montuje się tą manetkę tempomatu?, tam jest jakiś zatrzask czy co?, oraz do czego jest ten kabel który przychodzi do dolnej obudowy kolumny kierowniczej na drugiej fotce ?. Foto:
Załącznik 119614Załącznik 119615