-
Problemy z turbo
Witam.
Problem dotyczy alfy romeo 156 1.9 jtd 16v w tamtym roku było regenerowane turbo..i po 11 miesiącach znów padło..luzy na wirniku i głośno chodzi..turbo oczywiscie jest na gwarancji jeszcze a nie chcą jej uznac i mowia że stało sie tak dlatego że jest podawane mało oleju do turbo i dlatego tak sie stało..co tym sadzic? jest tak? czy chca sie wymigac?
-
Chyba chcą się wymigać. Zależy jaka ta gwarancja i jak napisana. A jak zdiagnozowali przyczynę poprzedniej awarii?
-
Z tymi gwarancjami jeśli chodzi o turbo to jest zazwyczaj tak że łatwo się im wymigać i raczej z tego korzystają. W tym wypadku wydaje mi się że mogą chcieć się wymigać, ponieważ gdyby były problemy z ciśnieniem to turbo padło by wcześniej.
-
jeszcze dodam iż z jakies 2 tygodnie temu była wymieniana chłodnica olej..była to używka..może w niej cos było jakis paproch..? dzwoniłem zapytac jeszcze raz i mowil ze cos musialo wpasc bo byly rysy i troche przytkało dopływ oleju do turbo..sam nie wiem co o tym sadzic..
- - - Updated - - -
poprzednia przyczyna był taka ze puszczało turbo duzo oleju i zapiekalo zmienna geometrie..ogolnie silnik bral tez olej ale ta usterka była tez usunieta szybko..i nie ubywa oleju
- - - Updated - - -
jeszcze dodam iż z jakies 2 tygodnie temu była wymieniana chłodnica olej..była to używka..może w niej cos było jakis paproch..? dzwoniłem zapytac jeszcze raz i mowil ze cos musialo wpasc bo byly rysy i troche przytkało dopływ oleju do turbo..sam nie wiem co o tym sadzic..
poprzednia przyczyna był taka ze puszczało turbo duzo oleju i zapiekalo zmienna geometrie..ogolnie silnik bral tez olej ale ta usterka była tez usunieta szybko..i nie ubywa oleju
-
kanały doprowadzając eolej do turbo wyczyściłeś?
-
Przeczytaj sobie warunki gwarancji. Często jest podane co trzeba zrobić, przed założeniem zregenerowanego/nowego turbo. Ja miałem coś takiego gdy kupiłem nowa turbinę . Było tam opisane , że trzeba najpierw usunąć poprzednia usterkę ponadto turbina musiała być założona w specjalistycznym serwisie. Po drugie z tego co czytałem na forum to ludzie odradzają regeneracji turbiny, ponieważ producent nie dostarcza zestawów naprawczych( jeżeli sie mylę to niech mnie ktoś poprawi). Koszt regeneracji turbiny w skrajnych przypadkach to jakies 1200 zł, a więc 40 % nowej turbiny( tak było w moim przypadku).
-
tak jak napisałeś raffan producent (garrett) zakończył dostarczanie części zamiennych do regenerowania turbin gdyż uznał to za mało skuteczne rozwiązanie. Regenerowane turbo to jak los na loterii, sami widzicie że jest sporo kruczków do usunięcia aby wszystko działało... ale wiadomo jakie są koszty nowego turbo...