Cześć!
Potrzebuję dostać się do silnika, a moja maska nie chce się otworzyć. "Otwieracz" lata w jedną i drugą, a maska wciąż zamknięta. Pomocy!
- - - Updated - - -
Dodam, że dziś ją otwierałem bez problemu. Pół godziny później... klapa.
Printable View
Cześć!
Potrzebuję dostać się do silnika, a moja maska nie chce się otworzyć. "Otwieracz" lata w jedną i drugą, a maska wciąż zamknięta. Pomocy!
- - - Updated - - -
Dodam, że dziś ją otwierałem bez problemu. Pół godziny później... klapa.
Ale popneła maska? która wajcha nie działa, na masce czy w kabinie,
jak w kabinie to spróbuj pociągnąć za samą linkę od klapy, nie za "otwieracz", też nie mogłem otworzyć później okazało się, że przytrzasnąłem taśmę klejącą pod maską,
spróbuj złapać linkę i ciągnij mocno
w kabinie, jadę za chwile na kanał, spróbuję otworzyć "ręcznie"
A 145 ma dwa zamki jak 155?? Ja nie mogłem otworzyć jak linka spadła z jednego z zaczepów, wtedy wajcha w środku luźno lata a ciągnięcie za linkę i tak nie pomoże, zostaje opcja dostania się od spodu.
miałem coś takiego zostawiłem plastikową osłonę lampy po wymianie żarówki pod maską zamknąłem i już nie mogłem otworzyć , wystarczyło żeby druga osoba dociska maskę wtedy można było otworzyć maskę klamką w kabinie. Po jakimś czasie znów pech też coś tam robiłem i wychaczyłem linkę musiałem odkręcić atrapę 3 nakrętki chyba klucz nr.8 i drutem otworzyłem zamek.
Otwarte od kanału. Teraz inny problem, jak to naprawic
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Wsadź linkę z powrotem do tej łapy otwierającej i po sprawie. Nie jest to łatwe,ale do zrobienia.
nie wiem czy nie wyłamało mocowania, lub czy linka gdzieś tam nie trzasnęła. Jutro będę gmerał.
Na razie "patent system".
Wiecie może czy linka maski od 145/146 jest taka sama dla przed i po liftów?
linka jest taka sama, klamka w pasie wzmacniającym też taka sama,
jak ktoś potrzebuje klamkę, śmiało pisać