Sportowy wóz, dla niepowstałej grupy S.
Sczegóły poniżej:
Link
Printable View
Sportowy wóz, dla niepowstałej grupy S.
Sczegóły poniżej:
Link
No cóż można napisać??. Szkoda że grupa S nie wystartowała, bo na pewno AR 164 przeszła by do aleji gwiazd.
Bajer . Ciekawy kawałek historii motoryzacji. Gdzie Ty wyłapujesz takie perełki ? Druga sprawa że coś takiego powinno się znaleźć na strnie klubu gdzie każdy wchodzący to zauważy , a nie na forum bo wielu to umknie. <pomysl>
o takich rzeczach to nie wiedziałem :) ciekawe , ze 164 to ja widzę tylko bryłę która i tak jest przerobiona :mrgreen:
Pamiętam jak o tym czytałem kilka dobrych lat temu- nie spałem później w nocy :)
filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=p36U-ReVQO4
silnik robi piorunujące wrażenie :shock:
PE REŁ KA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja poproszę wiecej ot takich zabawkach i to na stronie głównej a może założyć nowy temat: historyczne samochody sportowe Alfy Romeo, p.s. to auto mocno mi przypomniało clio sport które zostało przygotowane na bazie auta cywilnego do sportu, a tu taki cukiereczek, chyba Alfa pierwsza stworzyła auto na bazie serii auto sportowe???
Jak prawdziwy Alfaholik :wink: :wink:Cytat:
Napisał williamdrake
Każde auto sportowe, aby otrzymac homologację FIA do różnego rodzaju rajdów czy wyścigów potrzebowało odpowiedników cywilnych. Grupie B to było 500 sztuk(albo 250)- jak na przykładzie Lancia Delta S4 038 i Lancia Delta S4 Stradale- oba na silnikach 1.8 Volumex+KKK- rajdówka do 550KM, Stradale coś koło 250KM.Cytat:
Napisał doldi