-
Awaria Wariatora?
Witam Panowie, wybaczcie brak przywitania, ale doznałem szoku i musze sie jak najszybciej dowiedzieć co i jak. Mianowicie, przez przypadek trafiłem na temat o wariatorze i wydaje mi się, ze wszystkie objawy zdają się wskazywać właśnie na niego.
Tutaj filmik poglądowy(2:12):
http://www.youtube.com/watch?v=GjRMRlAt1pw
Czy to ta bestia? czy jest to do uratowania?
Stałem się szczęśliwym(jeszcze) posiadaczem AR i nie zagłębiając się w tematyke wziąłęm ją bez większego zastanowienia. Czy jeśli padł totalnie to,że tak powiem...nic nie robienie zaowocuje jakimiś poważnymi awariami? Troche nie uśmiecha mi się wydatek rzędu 500zł,tymbardziej, ze jestem tylko biednym studencikiem :D
-
Wariat trochę rechocze, ale moim zdaniem jeszcze nie tak mocno, jak potrafi.
Tam wydaje mi się, że szumi jakieś łożysko i tym trzeba się zająć w pierwszej kolejności, bo to może być niebezpieczna sprawa.
Po kupieniu takiego samochodu i tak musisz jak najprędzej robić cały rozrząd wraz z wymianą pompy, więc wtedy najlepiej wymienić wariator, żeby nie ponosić drugi raz kosztów robocizny.
Niestety te 500 zł to będzie o wiele za mało na wymianę całego rozrządu wraz z pompą i wariatem.
No i musisz się zająć airbagiem, bo świeci Ci się kontrolka.
Wariata można zregenerować, wtedy wyjdzie taniej. Jest na forum kolega darek2116, który to robi.
-
Dzisiaj przysłuchałęm się troche mocniej i ten dźwięk diesla słychac przez 1.5-2 sekundy od odalenia samochodu, pozniej to zanika. Co do rozrządu... Mam zamiar to robić, ale przeraził mnie koszt samego wariatora. Na koszty rozrządu jestem przygotowany :) Mam też pewien problem, mianowicie po nocy, odpalam, jade ok 300m, zrzucam na luz dojeżdzając do pierwszego skrzyżowania i gaśnie(na benzynie).Później jest juz dobrze i nie ma takich akcji. Miał ktoś podobny problem?
-
Z kąd jesteś kolego Chudeck
-
Do tego filmiku dobrze by było, gdybyś wyłączył gaz. Wtryskiwacze od gazu mogą być strasznie głośne i wydaje mi się, że było je tu mocno słychać.
-
ArturR_1975, Śląskie...niestety nie skorzystam z Twojej oferty :(
Buksal, To filmik poprzedniego wlasciciela :) Dźwięk diesela mam, jak juz wyzej pisałem przez ok 2sek od startu
-
To jest do zrobienia na tym etapie
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
-
Dokładnie, napisz do darka2116 i ugadajcie się to ci zregeneruje wariator i będzie chodził jak nowy :)