-
2 załącznik(i)
fotele skórzane alfa 156
Witam mam kilka pytań odnośnie foteli i kanapy z alfy 156 kombi. Chciałbym założyć je do innego auta i potrzebuję trochę informacji. interesują mnie fotele tego typu http://allegro.pl/alfa-romeo-156-kom...937529176.html
1. Czy fotele te pochodzą z alfy przed liftowej? czy w alfach przed i po lifcie mocowania foteli są takie same?
2. Interesują mnie wymiary foteli które są zaznaczone czerwonymi liniami na poniższych zdjęciach.
https://imageshack.com/i/nln3zfj
https://imageshack.com/i/jw7nkxj
3. Czy ktoś z forumowiczów ma możliwość zrobienia zdjęć mocowań foteli i kanapy w alfie.
Z góry dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź.
Pozdrawiam user Niksin.
-
1. Fotele pochodzą a Alfy po lifcie środka- otwierany podłokietnik z wersji Angielskiej
Co do 2 i 3 to jutro wieczorem dam dokładne cyferki i zdjęcia, bo nie chce mi się teraz leźć do garażu
Ale co do mocowania, to fotele przednie są mocowane na 4 śruby (torx, albo inbus), no i śruba pasa- ogólnie łatwa i szybka robota, poza jedną z tyłu w każdym fotelu.
A z tyłu masz siedzisko mocowane na 3 takie same śruby jak przednie fotele, natomiast oparcie to dwie śruby po bokach, chyba z 6 od środka i nakrętka 13
-
Wielkie dzięki za informacje :) jakbyś mógł zrobić zdjęcia byłbym bardzo wdzięczny.
-
Jutro do południa dam te fotki i wymiary, bo wróciłem niedawno ze Śniardw nie jestem w domu i pisze z porzycznoego Lapcioka
A i chyba najważniejsze czego wczoraj nie napisałem- mocowania przed i po lifcie są takie same
-
ok wielkie dzięki czekam na foto i wymiary :)
-
Przerabiałem to nie dawno - pamiętaj o boczkach drzwiowych bo te przed liftem mają inną fakturę i mogą się różnić trochę odcieniem od deski! :) Weź pod uwagę czy masz 4el szyby czy 2, bo jeśli masz dwie a boczek był do 4 szyb to będziesz mieć wielką dziurę niezakrytą przełącznikiem. W drugą stronę jeszcze gorzej :P no i nie raz trzeba wycinać dziury pod korbę.
-
dzięki za info :) ale ja wymiarów potrzebuję ponieważ chce dać fotele z alfy do innego auta chodzi mi tu o opla astre :)
-
10 załącznik(i)
Się właśnie czegoś takiego domyślałem
Dobra to tak tu masz mocowania i gdzie są, razem z tymi wymiarami (fotki nie miałem to trochę brakuje, ale się jutro pomierzy)
1
Załącznik 120897
2
Załącznik 120899
Wymiary i gdzie są te mocowania ( rozstaw szyn dam jutro)
Załącznik 120900
3
Załącznik 120901
4
Załącznik 120902
5
Załącznik 120904
6
Załącznik 120905Załącznik 120906
Załącznik 120981
Reszta jutro, a i wymiary radzę przyjąć z 2 centymetrowym błędem, bo wysiedzenie różnie wygląda
-
Wielkie dzięki za informację, jesteś wielki :) porównam wymiary i myślę że dużych problemów ze zrobieniem mocowań nie będzie :) jeszcze tylko poczekam na odległości prowadnic :)
-
Uzupełniłem we wcześniejszym poście wymiary kanapy, co do szerokości foteli na oparciu to zależy gdzie ale około 48 cm można przyjąć
Rozstaw prowadnic to 37 cm (od środka śruby z jednej strony do środka z drugiej)
A i te fotele będą o niebo lepiej w oplu wyglądały i użytkowały się niż frycowskie ceraty