-
Czujnik wału - wymiana
Witajcie,
Mam pytanko do osób, które wymieniały, bądź posiadają wiedzę na temat wymiany czujnika wału. Otóż, muszę wymienić czujnik, ale zastanawiam się jak do tego zabrać. Czego będę potrzebował i czy w ogóle da radę go wymienić bez kanału i większego wybebeszania różnych elementów typu rozrusznik itp. Jakieś podpowiedzi? Z góry dzięki za pomoc.
-
Zdejmij prawe koło, nadkole i powinien być dostęp. Czujnik będzie za kołem pasowym.
-
Dzięki za podpowiedź, zapomniałem o tej opcji, bądź jeszcze się nie obudziłem. W sumie, tak czy inaczej po wymianie będę musiał podjechać do warsztatu aby skasować błąd w kompie, prawda? Bez skasowania błędu w kompie objawy nie ustąpią? Bo jeżeli muszę podjechać i skasować błąd, to wymienię w warsztacie i w tym przypadku proszę o zamknięcie tematu.
-
W tym modelu błędy kasują się poprzez odłączenie akumulatora na jakieś 15 minut.
-
1 załącznik(i)
Mam pecha. Czujnik "zapiekł" się z uchwytem, choć lepszym określeniem by było scalił. Uchwyt ciężko dostępny, znalazłem gdzieś w necie za ok 30 ojro plus koszty wysyłki, razem jakieś 50 ojro. Dokładnie na stronce http://www.carparts-pros.com/
Korzystał ktoś z tej stronki? Znam ją od dłuższego czasu, ale nie miałem okazji zamawiać.
Załącznik 120648
-
-
Usuń stary czujnik z uchwytu (kilka nawiertów, kombinerki). Pamiętaj o sprawdzeniu szczeliny miedzy czujnikiem a kołem szczególnie jeśli posiadasz zamiennik.
-
Nie baw się w zamienniki - autosklep 24 - u Damiana kupisz nówke w dobrych pieniądzach
-
Z tego co zauważyłem to nie ma w ofercie tego czego potrzebuję. Czyli co, myślisz, że będzie w stanie zamówić?
-
Zadzwoń do nich i pogadaj. Jeden z lepszych sklepów z częściami do naszych Włoszek :)