-
Klekoczące zawory 2.0 TB
Siemka mam GTV 2.0 TB
i teraz tak odpale ja na zimnym klekocze sobie nie zaspecjalnie glosno ale cos w stylu jak auto zwykle ktoremu troszeczke brakuje oleju (oleju jest full)
na rozgrzanym troszke mniej ale jednak slychac i pytanie czy jest sens je regulowac (moc nie spalda nie prycha tylko czasem troche dziwnie to slychac.
-
O jakim Ty sensie piszesz? to jest normalna procedura okresowego sprawdzania luzów zaworowych taki jak wymiana oleju czy filtrów w każdym aucie
-
w tb zawory zawory należy regulować co 20 tys km o ile pamietam, zaniedbanie prowadzi do poważnych kłopotów, ale przecież oleju tez Ci nikt nie nakaże wymienic....
-
to tak panowie olej mam motula ten zdrozszych , wczoraj wybralem sie na przelot to dla tch co z LU na mełgiewskiej 200 bez problemu turbo bylo poczatkow jakies ospale pojezdzilem tak dajac ostro z 15-20 km potem spokojna jazda i postoj z 15 min na chlodzenie odpalam rano i cisza przykladam glowe do 1 strony Vki cisza potem od samochodu cisza ze srodka mi cos cyka i patrze a to cos dzwiek w stylu wtryskiwaczy w LPG a afla teraz po tej zabawie wczoraj zapindala jak zla az sie jej boje :)
-
Trzeba było raz na czas dobrze przepalić rurę - każda baba tak ma;) A tak poważnie to nie ma tutaj czegoś takiego jak autorregulacja luzów zaworowych?
Wysłane z HTC One
-
widocznie jazda spokjona nie robi na niej wrazenia trzeba czasem obroty dac wiecej jak 4000
-
A jaki olej masz zalany?
W silnikach 12V nie ma czegos takiego jak samoadaptacja luzów zaworowych, przy rozgrzanym silniku luzy się trochę zmniejszają
-
luzy w TB i innych V6 12V masz regulowane,wydechy normalnie jak w każdym a ssące płytkami
Czasami są wywalone szklanki i starte wałki ale raczej powinieneś udać się gdzieś na regulacje
pozdr
-
-
Cytat:
Napisał
schewa
10W40 motul 6100
to jest najtańszy olej Motula i jak dla tego silnika za słaby