Witam poszukuje kanału albo podnośnika do wymiany wahaczy w mojej belli czy może ktoś udostępnić lub gdzie można znalesc warsztat na godzine w okolicy wrocławia
Printable View
Witam poszukuje kanału albo podnośnika do wymiany wahaczy w mojej belli czy może ktoś udostępnić lub gdzie można znalesc warsztat na godzine w okolicy wrocławia
Zacytuje samego siebie. Post wrzuciłem na innym forum rok temu. Być może coś się zmieniło:
Czasem trzeba zrobić coś przy autku, a wiadomo, że nie każdy z nas ma dostęp do garażu i kanału. Mi akurat bardzo tego brakuje, bo w Świdnicy mam kanał i całkiem fajne zaplecze narzędziowe na podwórku http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/02/180.jpg
Znalazłem na forum Mercedesa spis darmowych, ogólnodostępnych najazdów i kanałów.
Tutaj spis dla Wrocławia:
19 ) Wrocław, ul. Jedności Narodowej, w podwórzu za szkołą (na wprost od ul. Kluczborskiej), jednakże nie polecam dla aut nisko zawieszonych i uwaga przy wjeżdzaniu, żeby nie zawisnąć przodem - już widziałem trzech takich magików
20 ) Wrocław, ul. Sienkiewicza, parking strzeżony - ten bliżej Świętokrzyskiej. Parkingowi dogadani, jeśli potrzebujemy na chwilę, wystarczy poprosić, jeśli na dłużej to czteropak obowiązkowy.
21) Wrocław, ul. czajkowskiego/krzywoustego, wjazd od ul. krzywoustego
22) Wrocław, Plac przy stacji PKP Wrocław Swojczyce
23) Wrocław, kanał na Na Grobli (chyba) - jak sie jedzie od mostu Oławskiego, od strony centrum, to po prawej na terenie MPWiK sobie stoi pod wiatą taki jeden
24) Wrocław, Podwórko w kwadracie górnickiego-sienkiewicz-reja-grunwaldzka pomiedzy garazami na przeciw istoi sobie niewysoki nieuzywany podjazd i tonie w smieciach
25) Wrocław, Na terenie Uniwerku przy koszarowej a dokladnie wjazd na przeciwko WKU na Soltysowickiej gdzie jest brama automatyczna z domofonem - wciskasz guzik i Pan Cie wpuszcza na teren prywatnych garazy-mechanikoow itp.. jadac w prawo od tej bramy i potem w lewo w strone "ruskich" garazy masz przed sobia ze 2-4 kanaly...jeden warunek.. nie bac sie przechyloow i miec auto
o przecietnym przeswicie. kanaly darmowe ale miejscowi twierdza ze gloownie dla TIRow
26) Wrocław, w podworku na rogu drobnera/dubois. Stoi sobie wolne ale czasami ktos kto uwaza sie za "wlasciciela" zamyka na klodeczke
27) Wrocław, Zaułek Wolski. Dla niezorientowanych, w centrum między Stawową a Komandorską. Trochę zarosnięte trawą.
Można będzie robić spoty techniczne z oglądaniem aut od spodu
Jesteś pewien, że na godzinę? Też planowałem godzinę, góra dwie i poszedł cały dzień :S
Albo coś takiego:
http://doitnow.nazwa.pl/GS-ls-auto/i...-samoobslugowy
Niestety bella mnie pokonała cały dzień walki i zrobiona jedna strona i to robota na lewarku i kołkach reszta oddaje do warsztatu kolegi dość mam
no niestety ale wymiana zawiechy nie jest najłatwiejsza,
mój doświadczony mechanik powiedział do mnie tak :
chcesz mieć dobrze zrobiony komplet (wszystkie wahacze końcówki i łączniki) zostawiasz auto na minimum pełen jeden dzień.
Ja juz nie 1 raz robilem wahacze w 156 i zawsze zajmowało mi to ok 4h :)
Co tam na prasie wyciskać? Robiliśmy wahacze w 147 po 9 czy 10 latach i 250kkm przebiegu(tylko 10k u nas przejechała), jakieś 8-10h - z czego robiłem ja nie mający pojęcia jak to się robi i kolega który niby wiedział jak to działa.
to ja powiem tak kosztowało mnie to ale zaprzyjaźniony mechanik zrobił zawiechę i parę innych żeczy i stwierdzam że reszte przy pięknej bedzie robił kolega :-) ja ją bende tylko mył :-D