-
Półoś 2.4 JTD
Witam
Ostatnio ukręciłem wieloklin na prawej półośce (zewnętrznej) i szukam używki bo cena nowej trochę mnie przerasta, niestety z dostępnością półosi do 2.4 jest trochę słabo i zastanawiam się czy nie podejdzie półośka z jakiegoś innego silnika?? Z tego co wyczytałem w katalogach to w 2.4 ma 470mm długości a w 2.0TS 490, niby 2 cm różnicy ale u mnie w JTD siedzi przegub krzyżakowy w grubszej obudowie niż homokinetyczny z TS może dlatego są te 2cm różnicy, próbował już ktoś załozyć taki przegub do 2.4??
-
Nie sa sądzę żebyś coś wykombinował od TS. Odezwij się do mnie jak nic nie załatwiłeś bo dałem komuś ostatnio nową półoś z przegubami ale wiem że mu pręt został. Może jeszcze go nie wyrzucił ... Jak chcesz to jutro sprawdzę.
-
Dzięki ale juz udało mi się załatwić póloś, tylko problem w tym że niby do 2.4 ale po sciagnieciu przegubów okazała się za długa więc postanowiłem ją skrócić starym sposobem :D Moze dla niektórych to niedopuszczalne ale już tak robiłem i działało.
Tak dodam jeszcze że podczas moich poszukiwań zauważyłem że półoś od 2.0 ts jest o 2cm dłuższa ale przegub homokinetyczny z któym występuje jest węższy i na oko mają te samą długość, takze jakby ktos nie mógł znaleźć do 2.4 może warto się rozejrzeć za taką, tymbardziej że można ją dostac za 1/4 ceny półosi do 2.4.
-
Przegub do 2,0 TS jest nie tylko krótszy ale również ma mniejszą średnicę i mniejsze otwory na śruby ...
-
Ok dzieki, nie zwrocilem uwagi na to, na oko byl podobny :D
A autko juz jezdzi stracily sie wszytskie luzy w napędzie i juz nie wpada w wibracje przy przyspieszaniu.