-
Elm 327 a FES
Cześć.
Mam problem z połączeniem się z Alfa 159 poprzez FES (zarejestrowany ) i kable ELM 327 OBD II. Sterownik zainstalowany, FES wykrywa kabel, testy OK a przy próbie połączenia ciągle komunikat o błędzie. Pracuję pod WIN XP. Gdzie szukać przyczyny ? Ustawienia interfejsu : ELM 321 1.3+, PORT ok, prędkość 38400.
z góry dziękuje.
-
Mówimy o łączeniu z ECU? Spróbuj w takim razie np z body się połączyć. Stawiałbym na brak kontaktu fizycznego, przerwane kable itp
-
Kabel nowy..z body łączy się bez problemu.
-
Ja w ustawieniach mam OBDLink i śmiga... Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo zmieniać nie zmieniałem skoro działa;)
- - - Updated - - -
Ja w ustawieniach mam OBDLink i śmiga... Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo zmieniać nie zmieniałem skoro działa;)
-
Chodziło mi o kable w samochodzie te co lecą ECU-BODY-OBD. Czyli masz problem z K-Line. Wiązka do prześwietlenia. Wcześniej sprawdziłbym z innym kablem (ELM, KKL)
-
Dokładnie, w ustawieniach OBDlink
-
Dziwne, u mnie Elm działa jako Elm.
Może akurat ...
-
OBDLink sprawdza się przy ELM bluetooth. Dla kablowego ELM-a u mnie również wystarczy ustawić "ELM".
-
U mnie też w ustawieniach jest OBDLink i łączy się bez problemów. Natomiast mam problem z FESem na innym laptopie na którym jest Windows 8. FES uruchamia się jako wersja free i się rozłącza, bo wymagana jest rejestracja.
-
Ja tez mam problem, mam win 7. Raz uruchamia się jako free, następnym razem pełny, ogólnie jak mu się uwidzi i musze kilka razy uruchamiać i zamykać żeby zaskoczył;D