No i klapa padł silnik;-( teraz co robić? na części czy silnik kupić( 400zł- 1.8 znalazłam). OTO JEST PYTANIE... CO PORADZICIE..
Printable View
No i klapa padł silnik;-( teraz co robić? na części czy silnik kupić( 400zł- 1.8 znalazłam). OTO JEST PYTANIE... CO PORADZICIE..
zalezy co poszlo reanimacja wtedy wiesz co masz a jak kupisz niewiesz ile pojezdzisz co poprzednik wyczynial z tym silnikiem :)
szukać 8v :D
Za 400 złotych to raczej dobrego silnika nie kupisz. Zajrzyj do Daria w Jasienicy, miał 2.0 ts do sprzedania i od razu możesz u niego zamontować. Nie mówię, że to daje jakąś gwarancję, ale to i tak lepsze niż kupno byle gdzie. Albo remont...
dowiedz sie mniej wiecej co padlo i zrób remont jesli zamierzasz pojezdzic tym samochodem dluzej. nawet jesli pare stówek Cie to drozej wyjdzie. a i uwazaj, zeby auto nie naprawial jakis partacz...
Silnik padł... Co dokładnie się pod tym kryje? Obróciło panewkę/i, pękła głowica, zatarł się, czy co? Stanowczo robiłbym remont, kupić silnik to nie problem, tylko ciekawe w jakim on będzie stanie... Skąd wiesz jak poprzednik go użytkował i ile na nim polatasz? Wyremontujesz swój, wsadzisz nowe części i przynajmniej będziesz wiedział na czym i ile jeszcze pojeździsz.
A ja Ci powiem przewrotnie-kup sobie normalny samochód...
A co w tym samochodzie jest nienormalnego? Bo nie rozumiem. Mam kontakt z wieloma samochodami i nie wiem w czym 155 się objawia nienormalnością.
Ciekawi mnie co z silnikiem autorki, czekamy na odpowiedź. Co robić? Remontować. Z Opisu wynika że to zadbana i ciekawa sztuka. Takiej szkoda oddawać. Zrobić raz, a dobrze.
TS 16V czyli panewka lub rozrząd :)
Ja bym szukał silnika - chyba, że masz blisko pewnego mechanika dodatkowo znającego się na temacie Alfa Romeo.