-
200hp 2.0JTS
Witam,
Od razu uprzedzam, że nie chcę czytać tu głupich komentarzy. Jestem świadom tego co piszę.
Jestem posiadaczem 2.0JTS 165hp. Niedawno byłem na hamowni która wykazała 170hp, silnik w świetnej kondycji. Chcę z niego wykrzesać 200hp. Tu czekam na wasze porady. Co zmienić, co dołożyć.
Od razu mówię, że uturbianie silnika odpada.
Odpada też 2.5 V6, bo bardzo podoba mi się charakterystyka 2.0JTS.
Czekam na Wasze komentarze,
Pozdrawiam
-
Cokolwiek nie zrobisz z JTSem zeby się zbliżyć do 200 koni to niestety zmienisz jego charakterystykę. Ostre wałki rozrządu wycięcie katalizatorów cały wydech nowy dobre strojenie i nie wiem :D co z tego końcowo wyjdzie nie za duzo się spotyka TS i JTS grubo grzebnietych :)
-
Chodzi mi tylko i wyłącznie o ścignięcie nowej Ibizy FR (150hp), więc myślę, że 200hp byłoby w sam raz.
Nie traktujcie tego jako żart :D
-
Sprzedać auto i kupić sobie mocniejsze.
Serio.
Wszelakie modyfikacje podnoszące moc w wolnossącym to kupa kasy. IMHO szkoda zachodu.
-
-
Wałki, porting głowicy (już tutaj może być drogo), kolektor wydechowy, wydech, dolot (nie wiem na ile da się go poprawić w tym silniku). Do tego jakaś 'kosmetyka' typu lżejszy zamach, lekkie kute korby i tłoki, zawory... Można się bawić i bawić... ;-)
-
a może idź w odchudzenie auta :) Ibiza ma silnik z turbo , większy Nm i jest sporo lżejsza...Do setki przyśpiesza 1 s lepiej.
-
W skrócie worek siana za średni efekt a i silnik nie jakiś nadmiernie żywotny. Szczerze odpuść chyba że jesteś z tych ortodoksów którzy tylko N/A się poruszają.
-
Jak chodzi o jednorazowe objechanie tejże Ibizy, to przepis jest prosty- rezerwa ma się palić, wywalić wkład koła zapasowego, kanapę i co się jeszcze da- co najmniej 120 kilo zejdziesz z wagi, jakby jeszcze kierowca Ibizy specjalnie za szybko biegów nie zmieniał cud za free zapewniony :cool:
-
Zacznij od Remapu na paliwo 100+ z Shella, podniesienie CR do jakichś 12:1, ostre wałki i IMHO powinno być blisko 200..