-
[145] Poziom paliwa ??
Mam aktualnie taki problem - w baku jest duuuzo ponad polowe a wskaznik pokazuje caly czas zero i pali sie rezerwa. Co to moze byc ?? Jest to uciazliwy problem, gdyz nie wiem ile mam w baku a ciagle pilnowanie kilometrow juz mi sie powoli nudzi i pomyslalem ze czas to naprawic. Dla wyjasnienia obojetnie ile jest paliwa - caly zbiornik, pol, badz juz na oparach jezdze to wskaznik ciagle pozostaje w tej samej pozycji. Prosze pomozcie :)
-
Zawiesił się pływak w zbiorniku prawdopodobnie. Trzeba wyciagnąć pompe paliwa i naprawic. Mam nadzieje,żę nie lubisz palic papierosów podczas grzebania przy aucie,bo będzie ciężko :mrgreen:
Pozdr. Tiga :wink:
-
to nie to - plywak chodzi az milo - zapomnialem dopisac, ze ta opcje juz sprawdzalem :)
-
U mnie byl podobny problem, a rozwiazanie bylo gdzies w szkynce z bezpicznikami :wink:
-
tez podejrzewam ktorys z bezpiecznikow - pytanie ktory ??
-
Mi po prostu styki na pompce nie łączyły, poruszałem, podgięłem je troszke i... Działa, a objaw nie działania był taki, że paliła się rezerwa a wskaźnik leżał na kołku.
edit: "na pompce" znaczy ni mniej, ni więcej tyle, że na jej koszu, u góry zaraz po ściągnięciu klapki. ;)