-
Gaźnik w Twin Spark 8V
Witam
Chodzi mi po głowie jedna myśl.
Silnik z Alfy 75- 164 2.0 T.Spark 8 zaworowy z gaźnikami powiedzmy o przepustnicy 45??
Problem pojawia się w momencie gdy chcemy wysterować zapłon w takim siniku?
Niewiem czy jest to wogóe wykonywalne ale silnik 4 cylidrowy z gażnikami plus dwie świece ( przy trąbkach niższa temperatura spalania w komorze przy 2 świecach przydatna) plus odelżone koło zamachowe plus ostrzejsze wałki
Prosze o podpowiedzi i jakieś rady jak najlepiej z tego silnika lub orginalnego 2.0 gaźnik wycisnąć troche więcej??
-
założyć aparat od silnika gaźnikowego lub turbo ( halotron w aparacie ) , dwie cewki i dwa rozdzielacze jak w TS. W oryginale sterownik ECU steruje cewkami z tego samego wyjścia ( cewki pracują równolegle ). Jeżeli chodzi o gaźniki to raczej 45 - standartowo były gaźniki o średnicy 40 mm. Pojawia się tylko zagadnienie z wariatorem, ale to chyba można pominąć przy tym do czego ten silnik będzie służył.
-
Hehe mnie też to chodzi po głowie, wiesz co jest firma która to tak przerabai robi to na 2x 2 gardzielowe del'orto 40. i pakują do tego turbo, + tzw airbox, idę szukać linka:) Hmm to by było coś:)
edit: mam:) >>klik<< i linkami w głąb:) z naciskiem na >>to<<
-
wyciągam, co byście polecali do zagaźnikowienia 75 ts?:> dell ort'o dhla 40 czy 45? chciałem już z zapasem pod kompresor;) i czemu. takie solexy 40ki odpadają oczywiście mam ale ...gówno daje w skrócie, do 15 ok dają rade potem kupa:/