Uszczelka głowicy do wymiany? 2.0 TS
Witam Wszystkich Alfaholikow!
Mam Alfe Romeo 166 2.0 TS 16v z 1999 roku, samochod super jezdzi trzyma sie drogi jak przyklejony i jestem z niego bardzo zadowolony. Ale od paru dni dokladnie od wtorku mam taki problem z moja Bella.
Wiec tak, wszystko sie zaczelo w poniedzialek, pojechalem z nia na przeglad i wszystko fajnie, przeglad zaliczony i auto jezdilo sprawnie. Na drugi dzien wtorek nie uzywalem samochodu ale postanowilem zapalic go na chwile wieczorem, zapalam go i w momencie gdy silnik uruchomil sie opròcz dzwieku silnika uslyszalem pewien trzask ale to zbagatelizowalem poczekalem chwilke i zgasilem samochòd.
Nastepnego dnia (w srode) mialem rano gdzies pojechac, zapalam silnik a od tylu zauwarzam ogromna chmure bialego i niebieskiego dymu wychodze i widze ze z wydechu kopci sie i to niezle... Wylaczam szybko silnik w obawie zeby mi sie nie zatar lub zapalil.
Dzis (czwartek) postanowilem zajrzec na forum i poradzic sie, zrobilem tez filmik gdzie widac jak sie kopci...
oto link:
https://www.youtube.com/watch?v=QuywmjUPcAA
w zwiazku z tym mam pytanie: Co sie stalo ze mi tak kopci od tylu? Czy to moze byc peknieta uszczelka glowicy?
Albo cos innego?
Aha dodam ze pare tygodni temu bylem w warsztacie i wymienilem olej oraz jego filtr.
Czekam na informacje i z gory dziekuje!
Pozdrawiam Patryk!