1 załącznik(i)
[156] Demontaż miski oleju
Kiedyś przy wymianie oleju zerwałem gwint w misce.
Poczytałem troszkę archiwum, przejrzałem fotki żeby ogarnąć się z śrubami i w sumie gładko poszło.
Załącznik 126551
Troszkę była skucha z odkręceniem dwóch torxów 40 przy kole zamachowym ale i to się udało dzięki cieniutkiej przedłużce.
Niestety mam kłopot z jedną śrubą podpory półosi. Niby się kręci ale nie wychodzi z gniazda. Przeczytałem że po jej wykręceniu trzyma tam jeszcze jakaś tulejka ale mocniejsze szarpnięcie załatwia sprawę. U mnie poprostu się ona nie wykręca ( tak jakby zerwany gwint)
Drugim problemem jest to że nie mogę nawet na mm oddzielić miski od bloku, przecież od przodu pomimo tej śruby powinna się już ruszać a tu nic. Jak ją odkleic ?? przecież jest przyklejona tylko na silikon.
Kolejna rozterka to jak wygląda sprawa smoka, podobno trzeba go jakoś odkręcić przez szparę po oddzieleniu miski od bloku. Macie na to jakąś radę żeby ogarnąć to bez zbędnej akrobatyki ??
Odkręciłem również tą małą pokrywkę w tylnej części miski. Jest tam uszczelka i pełno szlamu. Zna ktoś może numer tej uszczelki ?