Cześć, poszukuje opon LETNICH do swojego CROSSWAGONA. Jakie opony byście mi polecili dla 225/50/18. Oczywiście chińskie całkowicie odpadają, gdyż nie chce po 2 latach kupować nowych opon.
Czekam na rady :)
Printable View
Cześć, poszukuje opon LETNICH do swojego CROSSWAGONA. Jakie opony byście mi polecili dla 225/50/18. Oczywiście chińskie całkowicie odpadają, gdyż nie chce po 2 latach kupować nowych opon.
Czekam na rady :)
Nie wiem jakie masz preferencje w sensie opon bo w tym rozmiarze nic w teren nie znajdziesz więc wnioskuje, że poszukujesz opon typowo drogowych. Wybór w tym rozmiarze za wielki nie jest i aż wszedłem na pewien serwis z oponami i z tego co widzę i jest godne polecenia to napiszę tak. Pirelli P7 są bardzo, bardzo fajne ale i najdroższe, Conti CSC 5 też godne polecenia i tańsze od Pirellek ale mniej komfortowe i wiele, wiele głośniejsze. Yokohamy Advan też są w porządku i tańsze od wcześniejszych. Jest jeszcze Falken ale z nim nie miałem do czynienia.
Kolega się zastanawia, czy zwykły rozmiar, czyli 225/40/18 będzie wyglądać na felgach źle?
Na felgach źle opony Twoje nie wyglądają tylko po założeniu do auta będzie za duży prześwit nad kołem.
Masz może zdjęcie jak 18" wygląda na crossie?
Ja niestety nie mam.