Witam.
Mam problem z zapalającą się czerwoną kontrolką poduszki powietrznej.I nie jest tak ,że świeci przez cały czas tylko zgaśnie podczas jazdy i za chwilę się zapali i na wyświetlaczu pojawi się komunikat "Airbag failure see handbook".
Printable View
Witam.
Mam problem z zapalającą się czerwoną kontrolką poduszki powietrznej.I nie jest tak ,że świeci przez cały czas tylko zgaśnie podczas jazdy i za chwilę się zapali i na wyświetlaczu pojawi się komunikat "Airbag failure see handbook".
A zajrzałeś do handbook'a??? Prawdopodobnie brak kontaktu elektrycznego na jakieś wtyczce (np. czujnika obecności)
Dzisiaj od rana w garażu posprawdzałem wszystkie połączenia od poduszek. Wyciągnąłem schowek przeczyściłem wszystkie dostępne wtyczki te pod szybą i te pod siedzeniami,wszystkie gąbki i wyciszenia są suche, nie ma żadnych przetartych przewodów, nic się nie rusza i nie obciera a mimo to świeci się czerwona kontrolka airbagu i wyietla komunikat
Airbag failure see handbook
Dzisiaj (Tzn.07.04) byłem na komputerze który wykazał że czerwona kontrolka airbagu pokazuje błąd napinacza pasów kierowcy.