-
Zamiast DPF
witam,
po weekendzie jadę na programowe usunięcie DPF ale zostaje kwestia mechaniczna. Niekoniecznie chce rozcinać i pruć filtr, raczej myślałem nad wstawieniem w jego miejsce elementu przelotowego(rura, tłumik przelotowy, strumienica) ma ktoś u siebie takie rozwiązanie?
pozdrawiam
-
Ale w tej puszcze jest dpf i katalizator. Rozumiem ze to i to chcesz wyrzucić i w to miejsce dać rurę ?
-
Nawet z ASO można kupić pasujący element - rurę zamiast DPFu
-
tak chce wykręcić całość i wstawić rurę. Przy ewentualnej sprzedaży auta będzie oryginał.
maly_777, ten element w ASO jakoś się nazywa albo ma numer, bo jak przychodzę do mojego ASO i chce coś załatwić to po wyrazach twarzy obsługi wydaje mi się że mówię po chińsku
Dodano po 2 minutes:
pampik, a Ty jak masz u siebie/
-
-
W poprzedniej "9" miałem zaślepiony EGR a DPF sobie żył.
W 2.4 mam nieszczelność na piątej klapie wirowej przez co ciągnie lewe powietrze i DPF mi się wypala co 230 km. Więc najpierw zrobię kolektor ( dzisiaj się za to zabieram ) i zdecyduję co dalej. Ale jak bym robił to myślałem o rozpruciu DPFu od góry i wyciągnięciu samego wkładu a zostawieniu KATA.
Dieselek bez kata i dpfu może juz trochę kopcić ........
rzeczywiście .... według eper mozna zamiast filtra wstawić ori rurę.
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?S...&DRW_NUM=1%7C0
-
Ja mam rurę wstawioną zamiast dpf
-
Ja osobiście jestem zwolennikiem cięcia tak żeby wszystko wyglądało jak fabryka.
Wiadomo, każdy robi jak uważa.
-
Ja też mam rure :D Cinek dał mi wybór, albo imitacja DPFa (puszka) albo rura.
-
Ja też u Cinka robiłem ale nie było wyboru czy rura czy puszka:)