Witam, mam pytanko na jakiej firmy rozrząd się zdecydować, mam dobrą ofertę na komplet INA bez pompy, co to za firma? Powiem szczerze pierwszy raz słyszę. Czy lepiej zdecydować się na sprawdzonego skfa?
Tapnięte z SM-N9005
Printable View
Witam, mam pytanko na jakiej firmy rozrząd się zdecydować, mam dobrą ofertę na komplet INA bez pompy, co to za firma? Powiem szczerze pierwszy raz słyszę. Czy lepiej zdecydować się na sprawdzonego skfa?
Tapnięte z SM-N9005
Wiem , że w ducato mojego ojca z 2004 sa fabryczne rolki osprzetu INA wiec firma raczej nie byle jaka. Sam bedziesz wymieniał rozrzad? Jak u mechanika to lepiej niech on kupi czesci bo w razie W bedzie Ci kazał cmoknac sie w pupe bo czesci zes kupił " potróbki" itp itd. A tak bierzesz fakturke na wymiane rozrzadu i heja...
Sam w w garażu, niech się ojciec uczy :D
Tapnięte z SM-N9005
U jak sam to zrób jakiegoś manuala:) Podobno w 10V nie jest to aż tak spomplikowane ( o ile si eposiada blokady i troche wiedzy)
Polecam pasek Dayco, napinacz Litens (to co w oryginale) , rolka Skf, pompa Magneti Marelli,
U nas w granicach 380 zł
http://www.autosklep24.pl/pl/p/Rozrz...%2C4-JTD/11804
A Ja polece zestaw conti.
Nawymieaniało się tego trochę i powiem szczerze, że warto czasem dopłacić parę zł do części...
Zresztą... poczytaj opinie o contitechu... sam wybór w zależności od możliwości i portwela i tak zależy od Ciebie...
To ile kosztuje taka wymiana rozrządu w rozsądnej konfiguracji
Kumpel ostatnio wymieniał rozrząd wraz z pompą wody i rolką napinającą od paska akcesoriów to, żeby Cię nie skłamać płacił z robotą 500zł o ile się nie myle :)
dlubacz, w przypadku 20V rozrząd wychodzi drożej niż w 10V.