Problem polega na tym iż nie działa nawiew na nogi od kierowcy, nawiew na tył, a z głównego kokpitu dmucha tylko z dwóch z trzech otworów, komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem nawet od czego zacząć, jakieś porady?
Printable View
Problem polega na tym iż nie działa nawiew na nogi od kierowcy, nawiew na tył, a z głównego kokpitu dmucha tylko z dwóch z trzech otworów, komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem nawet od czego zacząć, jakieś porady?
Na początek odłącz akumulator i po podłączeniu poczekaj 3 minuty zanim włożysz kluczyk aby zresetowały się ustawienia klapek nawiewu.
Dodano po 14 minutes:
Zobacz ten temat przy okazji
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...l_na_nogi.html
Moze wiatrak się skończył?
Wiatrak dmucha jak nalezy na pozostale czesci auta
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Odkopię trochę temat...
Po stronie pasażera nie da się włączyć nawiewu na nogi ...
wiatrak działa, po stronie kierowcy jest OK
Problem wielu użytkowników, w tym mój. Przy czym u mnie po stronie pasażera jest ok, a po stronie kierowcy wieje tylko na szybę. Powodem mogą być:
1. panel sterowania nawiewami
2. silniczek sterujący przysłoną
3. przysłona nawiewu.
U mnie akurat to trzecie. W przypadku awarii punktu 2 i/lub 3 do zrzucenia cała deska, żeby się do tego dostać. Prawdopodobnie jutro będę zdejmował u siebie. Zrobię zdjęcia i wrzucę na forum, może ułatwi to komuś pracę.
Muszę jeszcze sprawdzić czy nie wieje w ogóle - nawet w trybie AUTO. Nie zapala się strzałka w dół - nawiew na nogi
w trybie full auto nie zapala się żadna strzałka, niezależnie jak komputer wysteruje nawiew. steruj manualnie kierunkiem nawiewu i sprawdź, czy dmucha zgodnie z tym jak ustawiasz. Jeśli klikasz, a panel nie reaguje, to właśnie w panelu bym upatrywał problemu.
No wiem, że w trybie auto nic nie świeci...
Nie da się manualnie ustawić na dół - nie zapala się strzałka...ani jak się lekko naciśnie ani dłużej, ani mocno :)
Możesz podłączyć kompa i sprawdzić, czy nie ma błędów w Body komputerze. Ale podejrzewam, że problem będzie zlokalizowany w panelu i nie będziesz musiał zrzucać deski.