-
P0168
Może ktoś pomoże? Dopiero się uczę ale z pomocą kilku osób przerobiłem mapę z mojego auta ar 156 1.9 jtd 16v 140 km, edc16c8, soft 367332. No i przy mocniejszym wciskaniu gazu wywala mi błąd P0168 ale chick-a nie wywala, to na pewno coś źle z mapami paliwowymi.
Ktoś podpowie gdzie szukać?
pozdro
-
Ja zaczął bym od zrobienia diagnostyki komputerem.
-
Na kompie wszystko ok, reil nie przeładowuje. Sprawdze przy jakiej temp paliwa wywala ten błąd.
pozdro
-
Podpiłowałem go, temp paliwa do 41,5 stopnia i nie wywaliło błędu. To nie chodzi o temp. paliwa. Trzeba zmienic którąś mapę paliwową. Nikt nie wie?
-
Rozwiązałem problem. zamykam temat.
-
Cześć, mam identyczny problem w 1.9 16v po ruszeniu kilku map. Może ktoś napisać, który limiter należy podnieść?
-
Opis błędu mówi to bardzo konkretnie
-
1 załącznik(i)
Tak, limiter temperatury paliwa zapewne ale od czego zależny? Problem polega na kiepskim opisaniu map a damosa nie posiadam. Mógłbyś podpowiedzieć w którym adresie mam szukać? Chodzi o EBF1A? Zauważyłem, że błąd się zapisuje przy IQ ok 70mm3. W załączniku projekt z WinOLS'a.
-
-
Widać, że wiesz gdzie powinienem szukać :D Reszta limiterów temperatury to E9188 i FC9B6 ale one dotyczą silnika a nie paliwa.. w takim razie może jakiś mały hint?