156 2.0 zgasła podczas jazdy , brak prądu
Dziś rano podczas jazdy do pracy auto zgasło w trakcie jazdy dzięki temu że mam LPG zauważyłem że zgasła też dioda od LPG auto na bok ulicy szybkie rozeznanie i centralka LPG nie reaguje, auto nie pali a że centralka LPG w moim aucie jest wpięta pod kable od 4 cewki zapłonowej (sterowanie brązowy od lpg do zółtego kabla,czerwono-czarny po stacyjce LPG do zielonego) zatem zapewne nie było zasilania do cewki i powyjmowałem te główne bezpieczniki przy akumulatorze ale wszystkie były sprawne wsiadam przekręcam stacyjkę dioda od LPG mróga i auto pali i teraz nie wiem czy pomogło wyjęcie bezpieczników czy samo się naprawiło ma ktoś jakiś pomysł co gdzie sprawdzić bym znów nie został zaskoczony na drodze ? po powrocie podłaczylem FESa ale nie zanotował żadnych błędów
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2014/05/80.jpg
prosił bym jeszcze o wyjaśnienie napięć do cewek, zielone kable to +12V czy one schodzą się wszystkie razem ? czy w razie braku prądu można poratować się plusem bezpośrednio z akumulator do zielonego kabla ?
a i jeszcze czy kable zielone od cewek mogą być współne z kablem od pompy paliwa? bo po przekręceniu stacyjki napięcie pojawia się na około 3 sekundy następnie znika w tym samym czasie rozłącza pompę paliwa