-
Klimatyzacja
Witam mam problem z kilmatyzacją pojechałem napełnić bo trochę czynnika zeszło ,wszystko ładnie pięknie nabite 650 tak jak ma być , presostat wymieniony parę minut wcześniej po odpaleniu klimy sprężarka się załącza nabija 30 (atm,barów) nie znam się i nie puszcza dalej kazał wyłączyć żeby nie rozerwało powiedział że albo osuszacz albo zawór możecie coś podpowiedzieć pozdro.
-
Niech Ci zmniejszy czynnik do 500, nic nie trzeba będzie wymieniać.
-
A osuszacz może takie objawy dawać
-
Włącza się sprężarka i wyłącza co chwilę, tak?
-
Sprężarka pracuje normalnie ale nabija za duże ciśnienie i nie puszcza dalej
-
Panowie a może to być zawór rozprężny klimatyzacji i gdzie on się znajdóje
-
Witam ponownie i znowu mam parę pytań odebrałem auto od mechanika który robił z klimą napełnił , wymienił osuszacz , presostat ale pojawił się nowy problem klima załączała się na odwrót kiedy się wyłączało to ona działała a jak włączało to nie działała , mechanik powiedział że przestudiował całą instalacje posprawdzał przekaźniki i na 95 procent jest to sterownik klimatyzacji więc wymieniłem ,. na początku nie chciała załapać , po paru minutach załapała i działała bez problemu na drugi dzień znowu przestała , jak podłącze na krótko sprężarkę to śmiga. Macie może jakieś pomysły bo już zgłupiałem .
-
Dodam że jak robię test na kompie to sprężarka się załącza ( jest możliwość że sterownik znowu uwalony)
-
Nikt nie pomoże a wiecie który pin w presostacie załącza klimę jak go na krótko podłączyć żeby wyeliminować wadliwy presostat .
-
A masz filtr kabinowy na podszybiu czy w środku? Z którego roku masz auto? Bo jeśli to po pierwszym liftingu to będzie wchodziło 500 gram czynnika jak u mnie po pełnym FL. Za dużo czynnika powoduje wariacje.
Po za tym korzystając z tematu, to zapytam ile czynnika mogło ubyć w 3 lata. Klimatyzacja mi działa. Pytam, bo chce dobić z Gruponem ale tam jest do 100 gram za 50 zł i każde kolejne 15 zł więc nie wiem czy mi się opłaca.