Witam chcialem zapytac jak moge podniesc moc w aucie jak w temacie. Z tego co wiem to żadny czipowy tuning w silniku benzynowym nie wchodzi w rachube. Trzeba to zrobic mechanicznie, ale jak od czego zaczać?
Printable View
Witam chcialem zapytac jak moge podniesc moc w aucie jak w temacie. Z tego co wiem to żadny czipowy tuning w silniku benzynowym nie wchodzi w rachube. Trzeba to zrobic mechanicznie, ale jak od czego zaczać?
Nie no, jest to możliwe tyle że będziesz miał plus 10, max plus 15 KM. Największe przyrosty masz w silnikach turbodoładowanych.
Podstawy z baranami od 3.0 to od czego się zaczyna w tym silniku, więcej się nie opłaca :P swap na 3.0 najlepiej, poza tym temat był wałkowany 1500x więc proponuję poszukać bo nie ma sensu znów produkować nowego.
czy oznacza to zmiane silnika na 3 litry? Nawet nie wiedzialem ze sa takie silniki. Wiem ze jest 3,2 do GTA.
To jak juz wiesz ze niewiele wiesz - bierz sie do lektury.
Gwarantuje ci ze ilośc informacji zawarta na forum umożliwi ci samodzielny swap.
to ja bym juz wolal 2.0 turbo wlozyc niz 3.0 jak juz sie za swap brac.
Albo kup sobie turbo do swojego silnika, IC , porządna mapa i półosie poukręcane, sprzęgło do wymiany. :)
gdzie moge kupic spreżarke do turbi.
Co sadzcie o takich chipe http://allegro.pl/chip-tuning-box-cy...162706307.html
Pisza, ze do benzyny i da 30 km wiecej.
Kolego, za 250zł to porządnego wahacza do 156 nie kupisz a Ty myślisz o podnoszeniu mocy. Słuchaj mądrzejszych i pogódź się z tym,że zwiększanie mocy w silnikach benzynowych to nie włożenie chipa. To droga i kompleksowa zabawa.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka