-
problem przy skręcaniu
WItam, niedawno zauwazylem cos dziwnego w swoim aucie, po zmianie kol na letnie 17 cali (zoma 16 cali) gdy jest mokro i skrece mocno kola to mam wrazenie jakby kola przednie sie przesuwaly na boki, tak jakby jedno szlo dobrym torem a drugie nie i tak dziwnie naskakuje, na 16 nie ma tego problemu, nie zauwazylem zeby gdzies cielo opony, co to moze byc za problem??
-
Zbieżność masz ustawioną?
-
tak ustawialem ale na kolach 16 calowych
-
Może przegub daje ciała. Jak skręcisz na maksa to wtedy potrafi stukać (nie wiem czy o takie naskakiwanie Tobie chodziło). Wizyta na dobrej stacji diagnostycznej rozwieje wątpliwości.
-
Jeżeli na 16" jest OK a na 17" coś się dzieje to sprawdź czy te 17" nie ocierają o jakieś elementy zawieszenia bądź karoserii.
-
to nie jest dzwiek uszkodzonego przegubu ani takze nic nie obciera o kolo bo slychac jak guma przesuwa sie po asfalcie zwlaszcza na moktrym jest to odczuwalne
-
Przekładałeś tył na przód żeby zobaczyć, czy coś to zmieni?
-
-
Cytat:
Napisał
deathringer
tak ale nic nie pomoglo
Ale przynajmniej same koła wyeliminowałeś z zagadki ;)
-
tak ale zastanawia mnie czemu na 16 calowych sie tak nie dzieje?? moze przez to ze 17 calowe sa troche szersze ale wtedy inne osoby na takich samych mialyby podobny problem