Gizdy - szumy - dzwiek alternatora w glosnikach i w CB - takiego problemu NIE BYŁO
Allo..
auto pt. ALFA GTV 2.0 ts 2003r
Ja sie poddaje - poprosze o pomoc - postaram sie strescic temat w pkt.
Generalnie montaz audio - wzmacniacz w bagazniku - zasilanie z akumulatora, kable przez zwrotnice to glosnikow, calosc wygluszona (to nie ma znaczenia)
WSZYSTKO PIEKNIE CHODZI DO CZASU ZAPALENIA SILNIKA - POZNIEJ GLOSNY GWIZD - EWIDENTNIE ALTERNATORA w glosnikach
stan wejsciowy - fabryczna instalacja, docelowe radio, jakies tam glosniki - wszystko gra poprawnie
stan po modzie - polozone chinche, zasilanie z aku do wzmacniacza, kable do glosnikow oddzielnie prowadzone do zwrotnic w drzwiach i ze zwrotnic po 20cm do glosnikow
WIELKI SZUM - GWIZD
co wykonano celem eliminacji usterki:
0. zamontowano filtry - na radiu, wzmacniaczu, chinchach - roznych firm, rozne modele
1. sprawdzono mase w radiu - jest poprawna
2. sprawdzono wzmacniacz w serwisie - jest ok
3. sprawdzono chinche - sa ok
4. podmieniono radio na drugie nowe rowniez dobrej klasy
5. podmieniono wzmacniacz na inny - rowniez dobrej klasy
6. podmieniono na jeszcze jeszcze inne radio
7. podmieniono na jeszcze inny wzmacniacz
8. podmieniono chinche - rowniez dobrej klasy
9. poprowadzono zasilanie radia (radii) bezposrednio z akumulatora ze wspolna masa wzmacniacza
10. poprowadzono chinche calkiem obok auta
11. przelozono sprzet zamontowany w moim aucie do innego samochodu - jest cisza bez piskow
12. odpieto wzbudzanie alternatora - test - dalej piszczy
13. odpieto glowny kabel pradowy - cisza
14. wymieniono alternator na nowy (po pelna regeneracji - firma lauber zakup calosci)
DALEJ PISZCZY
15. powrocono do fabrycznej instalacji glosnikowej - odpinajac wzmacniacz - cisza.. piskow brak
16. podlaczono CB radio (nowy zakup) - piszczy jak w glosnikach przy podlaczonym wzmacniaczu.. po dodaniu gazu.. wiiii.. wiiiiiiiiiiiiiiiii.....
HELP ME PLS.. BO SERIO MI SIE POMYSLY SKONCZYLY
nie po to rozbieralem auto w szkielet, aby je wygluszyc, aby teraz odpuscic..
co moze byc przyczyna takich zachowan?
bylem pewien na ten alternator - niestety jest identycznie
rece mi opadaja juz - gdzie i czego szukac?