-
P1191/p1192
Taka sytuacja- stoje na światłach, zielone lekki but 1,2 i ..."go to dealer". Auto zgasło dotoczyłem sie na podjazd i po probie odpalenia rozrusznik kreci ale silnik nie zapala. Odpiecie aku na chwile nie rozwiazało problemu. Po podpieciu pod kompa dwa błedy takie jak w temacie P1191/2. Dodam że jechalem na rezerwie. Po dolaniu 10 l z banki nic sie poprawiło. Czyżby regulator ciśnienia paliwa się zblokował ?. Jakieś sugestie?
Wysłane przez Tapatalk
-
Albo regulator do czyszczenia lub wymiany. Ewentualnie lejący wtrysk, albo pompa paliwa umarła.
Generalnie ten błąd dotyczy ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej. Poszukaj po kolei.
-
dobrze widze że cena tego regulatora waha się w granicach 400 zł ?
-
Zależy od silnika chyba. Ja płaciłem 250 zł za nowy Boscha
-
Sholowałem dziś Kapryśną Panią. Bład wykasowałem i po włączeniu zapłonu znowy kontrolka silnika zaświeciła. Czyli najprawdopodobniej regulator już padł bo generuje bład już przed odpaleniem. Dobrze rozumiem ? Pompka ze zbiornika ładnie tłoczy paliwo dodam :) także jedna sprawa z listy skreślona.
Wysłane przez Tapatalk
-
Wydarłem ten regulator. Zasyfiona siateczka była jak jakimś "kamieniem" sitko w kranie. Po oczyszczeniu okazało się że siteczko jest pęknięte wzdłuż. Jakim cudem ? Wrzucam zdjęcie http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/05/396.jpg
Wysłane przez Tapatalk
-
Ma ktos na sprzedaż ten regulator ?
Wysłane przez Tapatalk
-
-
Dobra
Wysłane przez Tapatalk
-
Kończąc temat winny był regulator w którym padła cewka. Może się potomnym przyda ta informacja.
Wysłane przez Tapatalk