-
modernizacja zmieniarki
Od dzisiaj mam zamontowaną zmieniarkę w mojej belli,nareszcie będę mógł słuchać swojej muzyki.Niestety na nagrywanych płytach cd-r laser przeskakuje ale na oryginalnych chodzi super.Czy ktoś może kombinował coś z laserem lub zawieszeniem mechanizmu aby te skoki lasera zmniejszyć do minimum?
-
Moze przeczysc laser, w mojej problemu z odczytem nie zauwazylem. Zdaza sie tylko jak wpadne w jakas wielka dziure i to tez nie zawsze. Pozdro
-
Wydaje mi sie ze to laserek konczy swoj zywot
Mialem tak w radiu oryginalne cd i cdr czytalo na cdr-w potrafilo przeskoczyc , zaciac sie itp Fachman postawil w/w diagnoze
-
Spróbuj jeszcze nagrywać w jak najmniejszej prędkości. Poeksperymentuj z różnymi płytami, w sprzedaży są nawet płyty CD-R przeznaczone specjalnie do CD-Audio.
-
Garos - dodaj że chodzi o jazdę po dziurach bo generalnie nagrywane cd zmieniarka czyta
-
Tak jak napisał kolega Scorpion, nagrywanie płyt z prędkościami większymi niż 8x często kończy się tym że starsze lasery nie czytają takich płyt lub przeskakują. Nagraj jeszcze raz na mniejszej prędkości i użyj dobrych płyt przeznaczonych tylko do muzyki, a powinno być dobrze.
-
szamacz dobrze prawi. Nagraj z prędkością 2x lub 4x i nie powinno być problmemów. Co do płyt w mojej 166 działały najlepiej Verbatimy (nie do CD-AUDIO tylko zwykłe), tylko niebieskie od dołu.
-
Ja tez używam Verbatimy MetalAzo (niebieskie) i nagrywane na min prędkości.