-
Alarm i centralny
Witam. Niedawno kupiłem alfe 147 i nie znam się jeszcze dobrze co i jak :P. Do rzeczy. Na weekend byłem na biwaku , złapał nas deszcz więc przekimaliśmy w autach :D. Jak zasypiałem to zamknąłem autko guzikiem od środka , następnego dnia zauważyłem że przy zamkniętym samochodzie dioda od alarmu mruga na czerwono ( a rękę dał bym sobie uciąć że była wcześniej pomarańczowa :D ) i teraz mogę zamknąć guzikiem samochód od środka ale już guzikiem go nie otworze , trzeba pociągnąć za klamkę albo pilotem ( gdzie również mi się wydawało że guzikiem też mogłem otwierać ). Proszę o rozwianie moich wątpliwości co do koloru tej diody alarmowej i otwierania centralnego guzikiem :). Jeżeli rzeczywiście coś jest nie tak to gdzie szukać przyczyny usterki ??
-
co do koloru pomarańczowego nie widziałem tam nigdy ale w sumie często na to nie zwracałem uwagi ale jestem pewien że mogę otwierać i zamykać od wew. guzikiem auto
-
Więc dobrze mi się wydawało co do centralnego :D. U mnie da się zamknąć ale kiedy próbuje otworzyć słychać tylko dzięki tego brzęczyka. A co z kolorem tej kontrolki ?? Mógł by ktoś to sprawdzić :) ? Mogło się stać coś takiego jak spałem w samochodzie to alarm się uruchomił i trzeba go gdzieś teraz wyłączyć ??