2.5 V6 24 V Prośba o pomoc - wskazówki
Witam
Zrobiło się ciut cieplej więc muszę troszką nadgonić zaległości przy mojej BELLI. Nie chcę zakładać kilku wątków więc w tym poście poruszę dwa tematy z prośbą o wskazówki.
Sterownik Air BAG - błąd wewnętrzny. Wiem że błędów z takiego sterownika nie da się wykasować u zwykłego diagnosty i trzeba gnać ze sterownikiem gdzieś gdzie dostanie soft który stracił. Kupiłem sterownik od anglika w którym nie bylo błędów poduszek i zamierzam go dziś wymienić. Wiem że sterownik w samochodzie znajduje się przy tunelu pod deską rozdzielczą od strony pasażera - planuje rozpiąć akumulator i dokonać wymiany.
Pytanie:
Czy jest coś na co muszę zwrócić szczególną uwagę przy takiej wymianie aby nie narobić sobie szkody no i aby nie uwalić kolejnego sterownika???
Zamieżam założyć sobie elektroniczny system antykorozyjny - samocód ma 11 lat i widzę iż gdzieniegdzie purchelki go szpecą - znajomi używają takich użądzeń od kilku lat z powodzeniem.
Pytanie:
Którędy najlepiez bądź najwygodniej przedostać sie z komory silnika do wnętrza samochodu?
Będę wdzięczny za pomoc.