-
Rolka prowadząca
Witam dostałem w komplecie z rolką prowadzącą jakąś podkładkę i plastikową osłonkę. Trzeba to montować i do czego to w ogóle służy?? Przy starej rolce nic takiego nie było. W eperze jest to element 12, a tej podkładki nie ma.
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...=6&WINDOW_ID=1
-
Dla potomnych. Podkładki dołączanej do niektórych zestawów nie zakładamy w ogóle jeżeli pasek równo układa się na rolce. Zakładamy tylko plastikową osłonkę.
-
no chyba po coś ta podkładka jednak jest w tych zestawach... mi "mechanik"... albo zapomniał, jej założyć, albo mu jakoś spadła... po kilku set km zaczęła wrzynać się w obudowę rozrządu... wszystko zaczęło się od dziwnych pisków i szumów z tamtej okolicy, po założeniu podkładki cisza i spokój
-
Ale u mnie ta podkładka ma chyba ze 4 mm grubości i jak ją założę to pasek wystaje poza rolkę. Bez podkładki jest na swoim miejscu. Faktycznie rolka jest blisko obudowy ale nie ociera o nią.
-
4mm to coś strasznie dużo, powinna mieć ok 2mm, na twoim miejscu zmienił bym na cieńszą i jednak ją zostawił
-
Jeżdżę tak już kilka dni i nic się nie dzieje. Rolka firmy INA. Poprzednia SKF też nie miała żadnej podkładki.
-
JTD 16V 140 KM Założyłem rolkę Dayco i podkładkę pod nią. Krawędz paska była równo z krawędzią rolki. Bez podkładki pasek jest na środku rolki. Od jesieni tak jeżdzę i jest OK. Przy okazji wizyty na kanale spojrzę czy nadal jest w porządku ale chyba tak bo nic nie słychać, pasek nie sprzępi się, nie czuć topionej obudowy.
-
Kupowałem niby zestaw z Continentala też tam znajdowała się owa podkładka.Jak kolega wyżej pisał wcześniej jej nie miałem i mi strasznie piszczał pasek.Co się okazało rolka z paskiem ocierały o obudowę rozrządu.Więc podkładka konieczna