-
Silnik
Szukam sobie trzeciego samochodu i moze powieksze moja kolejkce AR o GTV, ale pytanie, bo nie widze jakos, aby ludzie z GTV skarzyli sie na 2.0 TS'a.
Jest to ten sam 2.0 TS montowany z 156 i 147 ? Dlaczego 1.8 jest teoretycznie niedostepna ? W ogole nie widze ofert zwiazanych z tym silnkiem.
Jeżeli patrzac po otomoto, mam do wyboru tylko 2.0 Ts'a to sobie daruje ;f
-
W Kłodzku ostatnio była ładna 1.8 TS za 6 tyś hehe, a tak to rzeczywiście mało spotykane na rynku wtórnym, poza tym 2,0 to to samo co 1,8:D Kolega przekładał głowice z 2,0 do 1,8 i pasowała idealnie:)
-
1.8 rózni się tylko skokiem tłoka chyba w porównaniu do 2.0
A kolego powiedz mi skoro to ma być 3cie auto to czemu by nie zainwestować w V6ke pod maską?
Wiele tym chyba nie będziesz jeździł więc koszta spalania idą na bok? A jaka radość z jazdy i emocje :D
Ja Ci polecam tą fenomenalną V6ke busso od AR
-
No tez o tym myslalem, ale na razie na kazdy dzien jezdze innym samochodem :D Ale na trzeci samochod chce juz przeznaczyc tylko 10tys max.
A GTV i 2.0 podchodzi jakos lepiej do tematu, czy tak samo moze wypluc panewki bokiem jak w 147 i 156 ? Bo serio, wpisalem sobie rozne frazy odnosnie 2.0 ts gtv i jakos nikt sie nie skarzy. A wpisze to samo jako 156 i multum...
Albo i moze dozbieram jeszcze troche $$ i faktycznie sobie pierdykne v6 to sasiadą okna wyleca jak odpale ot, takie auto aby posmigac w weekendy.
-
Jak dbasz, tak masz :) Polecam 2.0 i radzę dbać o poziom oleju i nie dusić na niskich obrotach.
Ten silnik jest inny niż w 156, starszy.
Moja ma gaz, kulkunastoletni i jeździ aż miło :D
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
-
Ja na mojego TS-a również nie narzekam.Wszystko jest ok jak na razie przy 156tyś.km:)
-
Kudłaty ile obrotów najmniej na biegu : "nie dusić na niskich obrotach." Bo ja mam takie jakieś dziwne przyzwyczajenie z diesela ze rzadko zmieniam biegi hehe. Poza tym co do trwałości:) Olej trzymam cały czas w poziomie, jedynie wariator jest do wymiany za jakieś kilka tys km z rozrządem i będzie cacy:) Chyba rolka od paska klinowego mi się spsuła bo piszczy jak cholera, to na dniach zmienie tylko dowiem się jakie rolki kupic:) 2.0 tylko lać i jechać:)
-
Nie no, ja akurat jezde TS'em wiec wiem jak sie poslugiwac tym silnkiem.
Co do duszenia, chodzi o to, ze masz np. 4 bieg, 40km/h 1,500 obr jedziesz pod górke i dajesz pelny gaz i czekasz minute az to sie rozpedzi, albo jedziesz prosta droga, nei wiem 5 bieg, 60km/h i chcesz kogos wyprzedzic, to nie dajesz do oporu i czekasz, tylko redukcja na 4 i pelna.
@@Edit/up
Jak jezdzisz Ts'em jak dieslem to raczej zmien te przyzwyczajenia bo bedzie drogo :D
-
Polecam 2.0 TS mam 2 lata i nic się nie dzieje. Te starsze TSy na aluminiowej osłonie silnika są chyba twardsze. Mam 156 1.6 TS na aluminowej obudowie już 5 lat i nic się z silnikiem nie dzieje. śmiga ładnie.
-
Teraz mam 1.6 i jtd, ale 1.6 ponoc sa uznawane za trwale no i fakt, smigam tym jak szatan i zero problemow. Popatrze z okolicy na GTV 2.0, jak nie znajde nic ciekawego to ogarne sobie v6 - chociaz mialem zamiar sobie ogarnac 156 z v6