Siemanko.
Mam pytanko mianowice mam przejechane na rozrządzie w 1.6 TS 120 KM 30 tys km i minęły trzy lata wymienić czy można jeszcze jeździć ? Z tego co wiem wymiana co 50 tys km lub 3 czy 5 lat ? Pozdro
Printable View
Siemanko.
Mam pytanko mianowice mam przejechane na rozrządzie w 1.6 TS 120 KM 30 tys km i minęły trzy lata wymienić czy można jeszcze jeździć ? Z tego co wiem wymiana co 50 tys km lub 3 czy 5 lat ? Pozdro
5 lat albo 60tys
hmmm zastanawiam się czy nie wymienić dla bezpieczeństwa wydac 500 zł a nie 2 tys na silnik. No i pompa wody jeszcze nie była wymieniona
A wymieniales Ty czy poprzednik?
Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka
poprzedni wymieniał rozrząd jak ją kupiłem z przebiegiem 80 tys wtedy był wymieniony rozrząd teraz mam 110 tys i się właśnie zastanawiam 30 tys przejechane i 3,5 roku. Rozrząd na pewno wymieniał bo po kupnie auta i przejechaniu 5 tys wymieniałem wariata i mechanik mi powiedział że rozrząd był wymieniany ale pompa nie była ruszana.
Chyba jednak wydam te 500 zł i wymienie teraz ten rozrząd będę spokojniejszy z tego co czytałem po forach to nie którzy po 3 latach pasek już mieli w D..... . Na allegro znalazłem zestaw pasek gets , napinasz skf pompa kraft za 309 zł + 150 wymiana
Powiem Ci tak moj tato w 1.8 zlekceważyl takie cos i dwa tysie poszły w glowice. Ja bym osobiscie zmienil ty bardziej ze to TS a nimi sie na niskich obrotach raczej nie jezdzi. :P
JTD wyklekotało. :)
ja jeżdżę głównie po mieście ale na sobote ugadałem się u znajomego mechanika na wymianę jutro zobaczę ile w sklepie rozrząd z pompą jak coś to zamawiam z allegro ten za 309 zł i będę miał pewność.
Powiedzcie jeszcze czy ten zestaw daje rade :) http://allegro.pl/rozrzad-pompa-alfa...263122429.html
Lesio 146 całkiem dobrze gada. 60 tys w naszym klimacie jest spoko, ale na więcej bym się nie zdecydował