Lusterko zewnętrzne - wymiana kilka pytań o szczegóły
Bry :cool:
no więc i mnie dopadło..... prawe lusterko się rozsypało (dosłownie) :( jakieś trzy dni temu coś mi nie pasowało ustawienie lusterka to je poprawiłem sterowaniem, dziś postanowiłem sprawdzić czy przypadkiem ktoś go jednak nie ruszył..... NO I RUSZYŁ :mad: delikatnie dotknąłem i zaczęło wisieć na kablach :banghead:
Lusterko jakoś zdemontowałem, wkład odzyskany, cała obudowa również, trójkąt przykręciłem do auta.
1. Jaka jest różnica między przed FL, FL a po 2007 - Bella jest z 2005 i wg epera pasują do niech odnowione lusterka ale wcześniejsze niż 2007
2. Jaki jest patent na odkręcenie tych trzech śrub od dołu lusterka, u mnie puściła jedna, dwie się ukręciły. WD chyba nic nie pomoże bo tam amelinum jest :banghead:
3. Jak podmienić obudowę żeby nie lakierować, trzeba wyjąć cały mechanizm i podmienić całość element lakierowany oraz nie czy da się je rozdzielić ?
4. Da się jakoś naprawić mechanizm, żeby się tak nie rozpadł, nie wiem co kupię, a poza tym chciałbym spróbować naprawić lewe zanim ktoś znowu postanowi je ruszyć :banghead:
Angola wiem, że mam unikać, a może ktoś próbował zakładać zamienniki ? nowe w intercarsie stoją praktycznie po tyle co używki na allegro
Czy na coś jeszcze zwrócić uwagę przy podmianie, montażu no i zakupie ??
Może ktoś ma w dobrym stanie prawe do FL z 2005
EDIT:
chyba mam jednak stare lusterko
C10430
D10430
10430 NOWE LUSTERKA WSTECZNE DAT 15/05/2005, VET 3443924 70740/00
a.