-
Lakier Zaprawkowy
Witam.Zadalem to pytanie w moim temacie ale nie kazdy tam zaglada.Mam pytanie-posiadam pozostalosc lakieru ktora dostalem od lakiernika ktora zaschla.Chcialbym wykozystac go na zaprawki.Czy moge dolac zwyklego rozpuszczalnika zeby go rozpuscic??Jezeli tak to w jakich mniej wiecej proporcjach?Za wszelkie informacje z gory dzieki.Pozdrawiam
-
musisz podjechać do mieszalni lakierów i tam Ci dadzą rozcieńczalnik uniwersalny albo powiesz że chcesz specjalny do bazy ( chyba że to lakier wodnorozcieńczalny to po prostu wodą )
miesza się do w proporcji 2:1 czyli na 100 ml bazy dajesz 50 ml rozcieńczalnika.
-
no wlasnie probowalem wczoraj ze zwyklym rozpucholem i robia sie farfocle i szybko zasycha.Nie wiem czy zepsulem juz ten lakier czy nie koniecznie??
-
nie no gdzie zwykłem. Teraz to już raczej pozamiatane. 100 ml lakieru kosztuje około 30 zł więc sobie kup nowy :)
-
haha widzisz jak to jest jak sie cos robi zanim sie zapyta doswiadczonych kolegow.Ja sie nie znam, a chcialem cos popackac i widzisz cos mnie pokusilo bez pytania tak zrobic:D